Prijava
 1.    

  Babini jarčevi

  E jebajga, naš narod vazda imao neka pravila neke običaje. Moralo se ići na rogove, morala se jabuka bušiti na svadbama i tako... E sad pored tih tradicija poštoju se i danas vjerovanja da će vrijeme tokom čitave godine biti baš onakvo kakvo bude, na :Nikoljdanu, Svetoj Petki, Blagovijestima, Božiću, Velikom Petku i još trides svetaca do Mitrova dana, i narod se obavezno uzbudi iščekujući na primjer Malu Gospojinu, jer ako pane snijeg znaju da će u Avgustu ići na krpljama... E sad, najbolniji dokaz ovih tvrdnji vele da je neka baba, koja je u proljeće krenula da vodi jarčeve na planinu a nije pratila prognozu, uhvatio ih golem snijeg pa se smrzla i baba i jarčevi isto kao i mladenci onomad.

  Komšinica: Uf što lepo vreme komšija, ja komotno mogu i guz da umočim koliko je toplo.
  Komšija:Komšinice sele mila, danas su ti babini jarčevi, nebih se ja igrao ,hehe, kod nas u Crnoj Gori se to prati.
  Komšinica: Čitam sinoć ja u blicu, piše guvernerka naredila Vulinu Selakoviću da ostave otisak glave na papiru da njihov lik 2070 bude na novčanici od pet milijardi.
  Komšija:Koji su to babini jarčevi, koje predskazanje, pa znam javno su rekli da smo mi ekonomska lokomotiva evrope, nido Bog da opet budemo milijarderi.

 2.    

  Babini jarčevi

  Prerana pojava lijepog vremena, nakon koje obično uslijedi snijeg ili veliko nevrijeme. Babe, i ostali ljudi 70+, koriste ovaj izraz sredinom marta. U epskom događaju, odigranom u davnoj čobanskoj praistoriji, jedna bakica je izvela svoje stado na ispašu uprkos upozorenjima. Tužno je to što su drugi uvijek u pravu, i što su jarčevi umrli a baba ostala živa.

  Može značiti isto što i poslovica "Jedna lasta ne čini proljeće".

  - Baba, daj koju kintu. Idem s ribom.
  - Daće baka. A kakva je?
  - Top baba!
  - Šo, tako debela?
  - Idbrebaba, velim super je riba. Drži do sebe.
  - A veliš dama, e neš ga ti umakat'.
  - Ae baba daj kintu, palim ja.

  :Fjuv aurs lejter:

  - AAAAAAAA, KREEETEENUU!! PLjASS!!
  - Joooj, baba! Šo stalno moraš da budeš Vanga?!!