Prijava
   

banja luka

Moj dragi grad koji ce po kolichini zelenila za godinu dana nazalost izgledati kao Sahara.

Komentari

Ali ćemo imati velelepne staklene zgrade i zvaćemo se Njujork:))))... Šta načiniše od onakvog grada.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Treba ih sve na lomachu, pogotovo onog manijaka Davidovica....

Plašim se da će biti doživotni gradonačelnik :(

Ja ga necu gadjati masnom krpom ko oni likovi na vrbasu, zabicu ga cijelog u kazan sa mashcu...

Seke,bio sam vise puta u banja luci,divio sam se gradu,zavolio ga nekakav nacin,neznam sada kako izgleda,zao mi je ako je takav kako ga oipisujes,na zalost grad u kojem zivim dozivljava istu sudbinu.Novi Sad svakim danom gubi car Novoga Sada,nekad me je podsecao na moj rodni Vukovar,a sad sve vise na nekakvu scenu iz matriksa,neznam,previse stakla buke,metala,losih fasada,ljudi koji sve to podrzavaju u cilju navodnog napredka,a sve dalje se udaljavamo od napredka.Palac gore od mene...

Bash tako, staklo, buka, metal, sve neshto fensi i bljutavo....Josh jedan park ce da sjebu i naprave neko sranje, treba ih sve potamaniti...

Selenijum, i ja sam iz Banja Luke, ali si ga mnoooogo pretjerala. Zelenilo Banje Luke su drvoredi, pojas oko Vrbasa itd. i grad je i dalje pun zelenila, a ovo što se gradi nek se gradi, bolje nego da tapkamo u mjestu. Od 1990 do 2000. se ništa živo nije pravilo u gradu, sad se to mora nadoknaditi.

Kako nadoknaditi???
Sjechom drveca? Gradjenjem "Lokvana"? Ili mozda ono pojilishte za stoku u parku Petar KOchic???
Sledeci na redu je park Mladen Stojanovic.
Vrbas??? Vjerujem da mislish na sve vecu kolichinu govana koja se slijeva unutra iz novih super-fensi-shmensi zgrada? Ili mozda na tvrdjavu Kastel??? Gradjevinu staru stotinama godina koja se urushava na sve strane i propada???

Ti to zovesh sredjenim gradom????
Ako je tako, jebo te onda Davidovic! Bez uvrijede, molim te, samo ja bih tog lika na lomachu momentalno. Jedini razlog shto cu glasati na ovim izborima je da glasam protiv tog betonjerka. Ako on ostane josh 4 god kao gradonachelnik, sjebace i ono malo shto je ostalo...

ja isto zivim u banja luci i ne svidja mi se kako raste, dakle nema rasta u sirinu (to je progres jednog grada) raste u samom svom jezgru i naravno da se unistavaju kako stare gradjevine tako i zelenilo.
to nije normalno i ne svidja mi se ( u mom naselju prave zgradu u sred parkica izmedju ostalih zgradica sto znaci da komsije vise nece morati da piju kafu jedni kod drugih, mogu to i kroz prozor).
a da ne govrim da je ta tzv, nova arhitektura ustvari stilovski jedno staro g...o tj. da su se takve gradjevine gradile prije 20 god.-beton, beton sve sami beton i metal...
ODVRATNO - to su seljacki principi - sto vise betona i manje zelenila i urbanog jezgra grada, daj da svi zivimo u centru, pa bilo kako bilo...

ne volim lokalizme, ali evo + iz ekoloških razloga :)
po slici ne izgleda da je tako strašno

Tu su stare slike, a većina drveća je davno posječena da bi bilo mjesta za beton....

Zdravo, i ja sam rodom iz BL, i pratim malo kako se razvija grad, i sta da kazem, nego da ovo i nije neka dobra definicija.

Aqvana - Pre Akvane tu je bila šikara.

Sjeca drveca - PA, lepotice, seča drveća je ponekad sreća građana. Prestara, uginula stabla se moraju seći.

Govna u Vrbasu - Ajde ti malo, lepotice, na kupanje u Duvnav ili Savu. U Vrbas kenja samo Banja Luka i Jajce i budi sretna!

Tvrđava Kastel - Opravak te tvrđave košta nekoliko desetina miliona maraka. Oni koji znaju koliko su dinari bezvredni, znaju koliko je to mnogo novca. Ne služi Tvrđava na čast gradu, ali vlast je već uložila neka sredststva. Shvati to - Shvati vlast! I koji to grad ima 40 miliona da renovira tvrđave?

Po mom mišljenju i Kališ je zapušten. Pouzdano znam da iz zidova niške Ćele-kule ispadaju lobanje jer nema sredstava.

Svski grad na Balkanu muci istu muku - NEma se para za obnavljanje spomenika.

I mislim, da bi ti bilo bolje da se pozabaviš time što MONSTRUMI krše tek posađene mladice, a ne da sasvim neopravdano naričeš, nad zelenilom.

Od mene plus za svaku def. o Banja Luci, ali ovakve lokalne komunalne stvari ne prolaze najsretnije na dragoj nam Vukajliji.

Pozdrav, sugrađanki!

Podrzavam gradnju, ali ne u Centru, Novoj Varosi, Boriku! Ta naselja su vec izgradjena. Ok, ima kod kampusa jedan neiskoristen prostor, ali ostalo da ne diraju. Ako ce da grade, a i treba, u Lazarevu pokraj tranzita nalaze se prostranstva, livade, moze se na njima izgraditi po jos jedan Borik. To je progres grada, a ne da u Centru ubacuju zgrade. I park Petar Kocic, pa gdje im je bio mozak kad su ga preuredjivali... Na sta sad lici?