Prijava
 1.    

  batajnica

  Uporište slobodnih radikala i rodno mesto Miralema Sulejmanija. Dva dana jahanja od/do Beograda. Nepravedno omalovaženo od strane urbanog građanstva, posebno mlađih naraštaja. Zbog svog ’’Iza sedam mora, iza sedam gora’’ položaja nosi nadimak Batunga sa naznakama promene imena u ’’oklen siti’’ usled poplave došljaka sa izraženim ’’Ej ,đe si’’ karakteristikama. Stekla svetsku slavu posle hapšenja Radovana Karadžića kome je bus na liniji 73 (Batajnica – NBG) trebalo da posluži kao sredstvo za beg od tajnih agenata i lovaca na glave.

  E, brate odakle si?
  Iz Bataje.
  U jeeee, koliko ti treba do grada?

 2.    

  Batajnica

  Zona sumraka našeg vazduhoplovstva. Crna tačka vazdušnih koridora. Mnogi su tu nestali, mnogi će tek da se pojave, naročito oni koje pre deset godina nismo ni mogli da vidimo, a koji nisu ni smeli da se spuste niže, nego nas superiorno rokali iz okrilja Milosrdnog Anđela.
  Ako idete na miting, za svaki slučaj ponesite kišobran, moguće su padavine...

 3.    

  Batajnica

  Dalmacija u malom. Iako se nalazi u sred vojvođanske ravnice, to je mjesto u kojem možete u ijekavskom okruženju da igrate balote, pijete benkovačko vino, derete dalmatinski pršut i sve to začinite pjesmama tipa "Daleko u svjetu", "Od Grahova do Karina", "Cuvaj Knine naše običaje", "Oj Dinaro visoka planino"... Da tragikomedija bude još veća, kafana u kojoj sjedite vjerovatno se zove "Runolist" ili "Dinara" iako u Vojvodini nema ni brda ni runolista...

 4.    

  Batajnica

  Bosanska sekretarica na radu u Hrvatskoj