Prijava
 1.    

  Bauljati

  Proces koji se odvija nakon ustajanja iz kreveta, traje od 5 minuta do sat vremena. Nije ni java nije ni san. Pokreti su usporeni a pogled se fiksira više puta u jednu tačku. Slušni aparat registruje samo visoke tonove.

 2.    

  bauljati

  Hodati jako tromo, teško......tek probuđen.....

  Npr. kada bauljamo u tri popodne da popijemo jutarnju kafu ne kontajući da smo još u polusnu,a imamo osjećaj da nam je glava ko doboš....

 3.    

  Bauljati

  Snalaziti se, mutiti. Živiš kako znaš i umeš, batrgaš se. Bez želje da se predaš iako to drugima deluje kao uzaludan posao ti ne odustaješ. Sklapaš kraj sa krajem. Koprcaš se ko riba na suvom sa nadom da ćeš ipak nekako da se dočepaš vode na kraju. Al da ga jebeš ovde moraš tako a i naviko si, ma bitno je da si živ.

  - E kume, kume kažem ti Mile zabo onaj kredit za otplatu kredita i ode čovek u kurac, posla sve manje a Punta neće niko da mu kupi, jebo ga Punto da ga jebo!
  - Pa šta radi za keš sad nesrećnik, kako uspeva da sastavi kraj sa krajem?
  - Ćuti počeo da prodaje na pijaci sve i svašta preko dana, juri ih komunalna non-stop. Noću šljaka ko čuvar i to na crno, baulja jadnik kako zna i ume!
  - E živote lutalico! A lepo smo mu rekli da se mane kredita! Nek ja i dalje teram jugića al bar sam miran!
  - Mudro zboriš kume!

 4.    

  bauljati

  Hod na rukama i nogama(citaj:dlanovima i kolenima) ili ti kretanje na sve 4.
  Koliko je to bilo nesto najnormalnije kad smo bili mali pre nego sto smo naucili da se odrzavamo na dve noge ,toliko je to nenormalno praktikovati kao odrastao covek ali desava se i da odrasli bauljaju,i to najcesce u teskom alkoholisanom stanju i u nemogucnosti da odrze ravnotezu na 2 pribegavaju pogonu na sve 4.