Prijava
   

Benjav

Kod južnjaka pridev, a znači prljav.

Benjave čakšire (prljave pantalone) treba operem, al ne mog si... Dns Sveti Nikola! Toj ti je život.

Komentari

kod
J U Ž Nj A V A
U
Ž
Nj
A
V
A

Izvinjujem se nesam videja

Даде ми идеју...

Ovo je neki mnogo loš trol, sasvim nepismen, ne pripada u celosti niti jednom dijalektu i užasno je iritantan samim tim. Žao mi je druže, ispušio si. Niti si ti sa juga, niti si autentičan. Ima neko ovde ko najbolje poznaje govore juga mile nam majčice Srbije. Raspale.

J U Ž Nj A V A

Baj d vej - *južnjava poatoji, južnjava je i pravilnije prema dijalektu. Smešni ste.

Šta postoji? Lik je napisao bio umesto kod južnjaka kod južnjava i nakon što sam ja ukazao na grešku prepravio je definiciju.

Ima neko ovde ko najbolje poznaje govore juga mile nam majčice Srbije

Ima, i taj neko sam ja, da.

Nije istina. Kod južnjava je dijalekatski na međi sa Šar planinom. I postoji taj izraz ustaljen u tom govoru. Tačka, kraj. Naravno da nisi ti. Ti se drži engleskog. Žao mi je.

Južnjaka - čist standard.

Treba li da objašnjavam kako je V dospelo na mestu K?

A to što je on mutav, i što je prepravio - njegova stvar! Sluša svakog. Ja ne znam koji je kurac tebe učio, očito loš kadar i neki raspali brecosi, ali ono što sam ja naučila kao prvo i osnovno je da se ne stidimo nikada svojih lokalnih govora. I da ih negujemo. I da se ponosimo tom raznolikošću. Ovo što ti pokušavaš je vrlo loše. Ali izvoli, pismeni - samo napred.

JUŽNJAVA!

DA. SASVIM ISPRAVNO. DIJALEKATSKI.

Drži se engleskog, ponavljam. Sve može, ali znanje da mi se umanjuje - nikad.

Kako sam besna, isto kod njih ima i onoga najprvi ...

Ne mogu da nađem niti jedan jbni dokaz na netu sa sam u pravu, jbg nemam ni jednu studiju o tim govorima kod kuće. Nebitno. Neka vas standard jebe u mozak.

Naravno, vama koji volite engleski jezik on je svet, i smatrate ga univerzalnim, samim tim vam je prekul da vam germanski jezik vlada svim jezicima sveta. G

Pa naravno da nećeš moći da nađeš kada tako nešto ne postoji. Kako neko može da u sebi izgovori oblik KOD JUŽNJAVA i da mu se automatski ne upali neki unutarnji alarm koji mu govori da ne postoji ni promil šanse da to bude ispravan oblik reči u bilo kom pa čak i nekom izumrlom dijalektu njegovog rodnog jezika, meni to nije jasno nikako. Aj mogao bih nekako da odradim neku mentalnu gimnastiku pa da zamislim KOD JUŽNJAVI jer bi padeži bili misaona imenica u tom nekom hipotetičkom dijalektu, ali KOD JUŽNJAVA, žao mi je, ali nikako.

Mnogo toga odstupa od onoga što uhu najviše godi u jeziku. Jbt ja sam to studirala, nisi ti. Ti znaš samo osnove srpskog, šta si spremao, žutu gramatiku? Ajde ne seri leba ti.

Razumem da imaš fetiš da kenjaš svakom živom na greške što se tiče engleskog i kenjaj, ali neke stvari ne znaš. Bolje se pomiri s tim.

Poslednje jogurtovanje je bilo posledica upravo raspre oko lingvistike… samo kažem

Za ijekavicu i provincijalštinu uvek minus, jebiga

Minus uvek i od mene.

URBANO>RURALNO

GRADSKI SLENG FTW

Nema veze ko je šta studirao, dok se ne prilože dokazi taj oblik ne postoji i tako stoje stvari, videćemo šta će biti u budućnosti.

I Tesla je rođen u provinciji ...
Čemu tolika isključivost?

Dobar dijagram za zajebanciju imaš Šmo.