Prijava
   

Bič

Trimer za šišanje (trimovanje) trave.
Naziv bič je dobio iz narativne forme. Sredinom devedesetih kada su se gastarbajteri vraćali sa zapada pričali su kako zapadnjaci imaju motornu kosu, koja ne seče travu gvožđem, nego je mlati bičem. Ovdašnji seljaci su sa nevericom gledali u došljake, a kasnije su, kad je stigla na Balkan, spravu sa elastičnom trakom nazvali bič.
Bič spada u robijaški alat.
Bič sa podloge po kojoj kosite, podiže sitne kamenčiće, čepove od piva i voćkice i lansira ih uglavnom pravo među oči rukovaoca alatom. Ako pokušate da pokosite neku kosinu u visini vaše glave, trimer će lansirati trulu voćku ravno u vaše medjunožje. Kada idete na more, po Grčkoj, na auto putu, na onom ostrvu prekrivenom travom izmedju dva kolovoza, uvek vidite baju koji vuče bič na ledjima u sred nedođije, u kompletnoj zaštitnoj opremi, u sred podneva, na 50 stepeni i kosi travu.
Često od kamičaka koje on razbacuje pri brzini preko 100 km/h naprsne vaša šajbna.
Mahnite majstoru sa bičem tri prsta.
Odgovoriće vam.

Komentari

E bič je najgori.Jednom su mi ga uvalili kad sam bio klinac da sredim lokalno groblje u Crnoj Gori.Jebo me konj ako sam išta pokosio al sam zato bio sav u ranama i posekotinama od sasušene trave koju je bič usmeravao ka meni.Na kraju sam uzeo staru dobru kosu i sve je išlo dobro dok je nisam zaglavio u zidu crkve.

znaci to se zove bic, fala Dragisicu, mlad majore :)
+