Prijava
   

Biseri novog zakona o saobraćaju

Mozgovi naših vrsnih stručnjaka sa diplomama pravnog fakulteta u kombinaciji sa google translate-om zakona o saobraćaju neke politički korektne zapadno-evropske zemlje izrodili su debilizme koji će se od 01.01.2010. primenjivati i na našim ulicama. Između ostalih najuočljiviji su:
(1) ne smeš pijan da prelaziš ulicu.
(2) ne smeš da pričaš mobilnim telefonom dok prelaziš ulicu.
(3) dete do 4 godine u kolima mora biti smešteno u posebno sedište, nikako u nečijem krilu.
(4) vožnja u naseljenom mestu ograničena je na 50 km/h, umesto dosadašnjih 60 km/h.
itd...

(1) - Gospodine, vašu ličnu kartu molim, prešli ste na crveno! -
- Jeste druže... hik... od belog me ubi kiselina! -
(2) - I šta kažeš, prijavio ti je neki virus ~win32.format-all~ i restartovaće ti komp za 30 sekundi... Brzo, uradi sledeće... e ček samo da pređem ulicu, zovem te malo kasnije! -
(3) Prodajem sedište za decu do 100 kg, uz svu dodatnu opremu: kaiševi, slušalice, brnjica, morfijum.
(4) Neke strane studije pokazale su da su šanse da pešak preživi udar kola koja se kreću 50 km/h veće i do 30% nego da se kreću 60 km/h. Ne govori se ništa o povećanju šansi za pojavu još gorih gužvi u gradu sa novim ograničenjem brzine.

Komentari

Alal' ti kupus, jesi ga sročio!

Brate, ja sam za to da se poostri zakon... Stvarno danas svakakve budale sedaju za volan... Ali jedno je zakon, a drugo idiotizam...

Ima velike razlike Borise između regulatornih i restriktivnih mera. Em što je zakon pun idiotluka, em što će tako da napuni državnu kasu preko grbača najobičnije raje!

sinoć sam gledala u utisku nedelje, pita čovek kolika je kazna ako mu dete od 8 godina spava na zadnjem sedištu, 5000din, ne sme da spava! zamislite to, pravi idiotluk!
++