Prijava
 1.    

  Blokada

  Ne znaš gde ćeš dalje, a znaš da ne možeš više tu da budeš.

  Ulaze 3 cice u lokal, šljašteće, sveže namazane noge, sa stelt suknjama, i držačima za dinje, koje su na dohvat ruke, u potpunosti ti odvlače pažnju sa lingerie programa koji se vrteo na fashion TV-u u ćošku. Nonšalantno sedaš za njihov sto, i počinješ laki trio flert. Glasna cerekanja, pućenje usana i ruke koje se igraju sa bratelama, ti jasno ukazuju da si na dobrom putu da prođeš audiciju i osnujete kvartet. Tvoj instrument ti stavlja do znanja da je spreman za dugu svirku.

  U jednom trenutku, pogledi se usmeravaju iza tebe, nisi više u centru pažnje. Senka je prekrila tvoj nes frape, i okrećeš se da vidiš šta se dešava. Devojke skaču u zagrljaj trojici mladića sa istetoviranim aždajama po rukama. Osećaš da je vreme za tutanj. Ne možeš više tu da budeš, ali... Dirigentska palica se zaglavila u horizontalnom položaju, i teško je zadenuti za pojas tankih, kratkih pantalona koje imaš na sebi, a ne bi želeo da tipovi pogrešno protumače instrument uperen u njih kada ustaneš, kako ne bi potegli svoje instrumente. Upravo si osetio blokadu.

 2.    

  Blokada

  Ono što vam se desi kad procenite da ste smislili definiciju koja će da izuje sve redom iz cipela, i onda je u momentu zaboravite.

  Još je gora scena kad vam se to desi na sred ispita, ili u sred kviza koji gleda 500.000 ljudi.

 3.    

  blokada

  Ono što svi primerni studenti osete baš na onom ispitu koji su "savršeno" naučili.

  Lik1: Kako si prošao?
  Lik2: Ma pao sam...
  Lik1: Pa kako, šta te je to pitala?
  Lik2: Ma ne znam, imao sam blokadu, ali evo sada već sve znam... Bedak...

 4.    

  blokada

  Vrlo cest pojam u bankarstvu.Kulturan nacin da vam saopste da ne mozete da podignete ono sto nemate na racunu...

  ...zao mi je gospodine,u blokadi ste,moracu da zadrzim vasu karticu...

 5.    

  Blokada

  Imaš je. Osjećaš to je to, počneš pisati - mozak stane. Ne ide, pa da ga 'ebeš - blokada. Potežeš iz petniih žila, znojiš se, džaba nema dalje.

  I onda ti sine - koji će mi moj sve ovo. I nastaviš da čitaš tuđe definicije - a u glavi se javlja glasić "mogao si i ti ovako".

 6.    

  blokada

  kad mozak stane prilikom udarca