Prijava
   

Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani

Pravilo zbog koga ceo život živiš kao miš kojeg niko ne ferma ni 2,46 posto.

Ljudi koji ga se drže nikad nisu iskusili pravu čar života, a margine su njihovo mesto prebivališta. Upravo oni, mlohavi mediokriteti su ga i izmislili i promovišu ga na sva moguća vrata jer su, po običaju, okićeni zavidnošću, pa žele da se i svi ostali drže toga jer bi, u suprotnom, rodili klavir od ljubomore.

Nijedan ''veliki'' čovek se nikada toga nije držao (da jeste, ne bi bio to što jeste), pa nemoj ni ti, žitki, još ne formirani čoveče!

Odluči; zaleti se; spotakni se; padni; ustani i probaj opet. Možda ćeš drugi put uspeti da preskočiš prepreku. Ako ne drugi, možda treći. A, ako ne treći, četvrti put hoćeš sigurno. Pokušaja je koliko i brojeva - a brojeva je beskonačno.

Trešnja je visoka i nepristupačna za penjanje. Ja ne smem da se uspenjem i zato ću sigurno ostati gladan. Ali, ti probaj. Možda ćeš uspeti i nasladiti se. A, ako ne uspeš, opet nisi ništa gori od mene, ostajemo na zemlji obojica. Jes' da nisi probao trešnje. Jes' da si prilikom pada polomio ruku i umazao se u govna što ih je komšija istovario tu sa druge strane kada je čistio čučavac, da bi malo nagnojio. Ali, bol u ruci će proći taman dok govna prestanu da smrde, možda i pre. Barem će te po nečemu pamtiti, a i ti ćeš imati čega da se sećaš. A ja ću zauvek ostati miš koga niko ne ferma ni 2,46 posto. A, pritom, ni ja nisam probao trešnje.

I zato, jebeš vrapca - juri, bre, goluba!

Nikola Tesla je kao dečak skakao sa krovova kuća sa otvorenim kišobranom u ruci;

Mihajlo Pupin je, kada se iskrcao na tlo Amerike, imao novca dovoljno da kupi jednu kiflu sa šljivama u kojoj je bilo više košpica nego šljiva.

ALEA IACTA EST!!!

Komentari

"Zašto svako mora biti prvi?"
Pupine -

Наравно да не мора. Али, да би постигао нешто, мора тежити најбољем. У сваком случају, хвала. :)