Prijava
   

boris bizetic

Renesansna licnost.
Osnivac i lider mitske grupe "Rokeri s Moravu". Osamdesetih i devedesetih godina, sprdali se s novokomponovanom narodnom muzikom. U usporedbi s njima, vecina predstavnika danasnje estrade lici na sprdnju. Ako je grupa "Sharlo akrobata" pesmom od tri reci uspela da dotakne sustinu rock muzike (Niko kao ja), Bizetic je u ultimativni hit od dve reci (Daj ribu) sazeo esenciju folk muzike a po nekim muzikolozima i muzike uopste.

Komentari

Nemoj Sarla Akrobatu da diras! Sta bi bilo bez Milana Mladenovica, ha??
Inace, plus.

Pa ni na kraj pameti mi nije da vredjam Milana Mladenovica i Sarla Akrobatu. Samo odajem postu Rokerima cije delovanje jos uvek nije vrednovano na pravi nacin. Obe grupe ostace simboli jednog srecnijeg vremena.

Milka nosi carapu od svilenu bubu..+

Bol boluje Žikina kobila je jedna od 100 najbojih narodnih pesama ikad!

Ta antologijska pesma je kemp u najboljem izdanju. Iza parodijske fasade krije se snazan literarni naboj. Sto se mene tice ja bih tvoju listu suzio. Glavni stos sa Rokerima je sto su superiorno vladali matricom koju parodiraju pa su jednako veselili i one koje ismevaju.

Zanimljivo je da taj isti BB nije doživeo neku popularnost sa "normalnim" pesmama, mada i one, ruku na srce, imaju dobre tekstove.
Ipak Rokeri, sa sve Zvonkovim glasom, ostadoše neprevaziđeni u ismevanju narodnjaka. Mislim da je u "domaćoj rok muzici" najsličćnije njima radio Nervozni poštar

Humorna forma stiti ovu pesmu od patetike koja je neizostavan pratilac motiva poznatog kao "Zal za mlados". Maestralno otpevano i muzicki dosledno izvedeno. Cak je i harmonikas uspeo da na sjajan nacin docara mesanje protivrecnih emocija kobile.

Bizetic je izraziti sluhista ali njegov glas nema raskos Zvonkovog. Zvonko je bio Bizeticevo tajno oruzje. Njegov odlazak prekinuo je nade u ozivljavanje Rokera.

fascinantno je to koliko sam ja glup kada se povede neka ovakva ozbiljna tema... nista ja ovo ne razumijem sto vi pricate. ozbiljno.

Ma prijatelju, slusaj Rokere i uzivaj. Ako im pristupis bez predrasuda, razgalice ti srce. Niko nije tako dobrocudno kritikovao primitivizam svake vrste kao oni. Ili jos bolje, slusaj muziku i ne moras nista da razumes. Ili ce ti se svideti ili ne.
Samo, sto bi oni rekli: Nemo slucajno neki nesto da zameri :)

Bizetić legenda koja hoda, imam sve moguće ploče

+ Bizetić car, slažem se sa svim komentarima Voćara i Geto-a

Nemoj Sarla Akrobatu da diras! Sta bi bilo bez Milana Mladenovica, ha??
Inace, plus.

Manje drogoša, eto šta bi bilo!