Prijava
   

Brainiac

Ili pametnjaković po srpski jezik.

U pitanju je britanska emisija sa discovery channela. Njihov slogan glasi "zloupotreba nauke". Kad to čujete, odma' shvatite o kojoj se emisiji radi. Bave se hemijom, fizikom, gastronomijom, životnim pitanjima. Glavni voditelj je Richard Hammond koji upućuje gledaoce u to šta će videti, i povremeno se pojavi sa nekom porukom o emisiji. Drugi voditelj je John Tickle koji se uglavnom bavi poštom, i radi neke dodatne eksperimente (kao na primer hodanje na pudingu). Treća voditeljka je Charlotte Hudson.

Takođe imaju grupu pomoćnika nazvanih "pametnjakovići" (brainiacs) koji ništa ne govore i glavni voditelji se ophode prema njima prilično surovo (ali k'o bajagi).

Izvode eksperimente poput "šta će se desiti kad staviš balon sa čistim kiseonikom u mikrotalasnu", "koja hrana pravi najsmrdljivije gasove", "da li je moguće napraviti top koji ispaljuje lubenice" i dr.

Njihovi najveći neprijatelji su kamp-prikolice koje uništavaju na najrazličitije načine (propan, butan, kiseonik-acetilen, petrolej, TNT, nitroglicerin). Testiraju alkalne metale u reakciji sa vodom (šta će se desiti kad ubaciš Rubidijum ili Cezijum u kadu vode).

Jedno vreme su testirali koje poznate ličnosti mogu da podnesu što veći strujni šok, koje stvari ne možeš da radiš dok si pod dejstvom elektriciteta, koji je začin najljući (testiraju tako što gledaju ko će da najviše izdrži sa tim začinom u ustima).

Rade i neka poređenja gde jedna od zgodnih voditeljki, Mayang Lee, testira koje voće tone, a koje pluta. Onda jedan nastavnik sa howarda pravi eksperimente gde treba da pogodi da li će da zasvetli ili eksplodira.

Uglavnom, odlična emisija, i ne bih mogao da u jednoj definiciji napišem šta sve rade.

This is Brainiac, the science abuse.

Komentari

odlichna serija, samo su je upropastili u ovoj najnovijoj sezoni kad su doveli novog voditelja...

I meni je žao. Richard je legenda. Ali još uvek je šou dobar. :)

Onaj novi voditelj je zeshci degenerik. Stvarno mi je krivo shto nema vishe richarda. Koliko sam prochitala na sajtu discovery-ja on se sad bavi nekom emisijom na disc. pa ne moze da stigne i ovo. Shteta, stvarno je lik bio legenda....

ABUSE OF SCIENCE!!!

Richard se sada bavi nekom emisijom o robotima. Mislim da se zove robotska olimpijada ili tako nešto.

I LOVE RICHARD HAMMOND, even though he's short!

richard hammond je imao tesku saobracajnu nesrecu (u top gear!!!). I onaj je profesor sa univerziteta sunderland ne sa howarda. +