Prijava
   

Bus-kunt: pojavni oblici i priključenija

Snevati u busu: protivprirodan poduhvat koji iziskuje sve više truda kako se povećava broj godina i kila. Klincima i midžetima je lako: pruće se, malo saviju i pravac carstvo snova. Odraslima je sve to komplikovano. A opet, kako najbolje utrošiti sate melodičnog truckanja autobuskom zapregom? Da je bar da majstor pusti "Seljake" director’s cut...

Idealno bi bilo zauzeti zadnje sedište, tj. pet-šest spojenih, ali je takav slučaj malo verovatan, te preostaje izabrati, da prostite, pozu na običnom sicu.

A pozu za bus-kunt diktiraju brojni parametri: lični gabariti, stepen umora, izdržljivost rebara i trtične kosti, materijal sedišta i frekvencija džombi na putu, kao i prečnik brkate bake na sedištu pored.

Pogledajmo dakle koje su to tipične poze spavača u vozilima masovnog autoprevoza.

Zavaljotka. Otprilike tako su dizajneri sedišta u busu i predvideli da bi trebalo da kunta prosečni putnik, tzv. sirotinja. Sedište se zavali unazad, glava zabaci ko na pranju kose kod frizera i pravac kuntlend. Naravno, konzerve na putu Čačak-Gojna Gora imaju fiksna sedišta od kuvane grabovine, pa je zadremali putnik-namernik, primoran da skroz zabaci lobanju u pez maniru, preteći da proguta sopstveni jezik ili izbije njokalicu saputniku iza pri nekoj većoj džombi. Stil je često praćen gromkim hrkanjem, koje ume da upadne u rezonanciju sa zvukom motora, razdirući prostor-vreme i izbijajući podne nitne.

Muhamed - poza. Suprotnost je Zavaljotki, jer podrazumeva prednji deo tela zaboden u sedište ispred, sa čelom na onoj ručki. Ili čak preko sedišta napred, u poziciji brojača u igri žmurke. U slučajevima dejstva Njutnovih zakona, spavači se trgnu i promrmljaju psovku, čime upotpunjuju analogiju sa klanjanjem. Alejkum selam.

Talačka-poza. Odlikuje je zalepljenost face spavača za prozor, po čemu podseća na situacije držanja zarobljenika u autobusima, prislonjene na okna. Praktikuju je mahom mlađe osobe rase studenti, uspavani stihovima izvesnog em-si šabana sa sluški. Ostavlja privremene posledice na spavača u vidu utrnulog polusmrznutog lica, a trajne na psihu onoga ko ovakvu kvazimodovsku spljeskanu fizionomiju vidi u 5 ujutru u polumraku stajališta u Reljincima.

"Treba mi rame tvoje, da kuntam na njemu" poza. Kažu da je kod Japanaca sasvim normalno da ti nepoznati saputnik usni na ramenu. To je i pomalo romantično. Naravno, kad bi u pitanju bila mirišljava brucoškinja, senzualnih organa usnog tipa. Što nije. Nego je subnorovka sa redenikom vezenih paprika. Poštenom putniku jedino preostaje da okupatorku ramene regije prebaci u kategoriju kunta na prozor ili se eventualno preseli, nakon što joj lobanju potkoči držaljom njene sopstvene štake.

- Pi, majku mu, opet neki klinari cirkaju na kraju busa, moraću da odradim zavaljotku.

Komentari

Pola kafe sam popio dok sam prčitao ovu definiciju :) Ali vredelo je... PLUS +++

Razmišljao sam da li da ovo ide u školske novine ili ovde, pa je odluka pala na ovde.
Ovo je sažeta verzija LOLO

samo što mora širom da otvoriš usta kad zabaciš glavu, to je neizostavan detalj....

CZ, lepo si ih razdelio prema pozama, sve odgovara istini!!!

+, čitaću kasnije.

Јес вала, ништа ниси реко што није.

Evo najzad jedne dugačke a nenaporne defke.

Majstor je majstor bez obzira na dužinu. ;)

Malo je nedostajalo da usled pojedinih koment-spamera ne uočim ovako lepo oblikovan kompliment

Neko ume da komentariše, a neko da piše.

Zašto su manjine, kao ni koji spavamo stojećki, oslonjeni na ruku izostavljene? +

Hej, Borko, nemoj biti tužan, to je čisto zbog ograničenih resursa definicije. I ovako je ispala ko feljton u Novostima.
Sent from maj ajfoun