Prijava
 1.    

  Cepanka

  Neotesan i glup. Uglavnom krupniji muškarac velikih šaka. Preterano jak. Nepogodan za kačiti se sa.

 2.    

  Cepanka

  Poseban oblik prostaka sa izraženim osobinama: neumerenost, nerazvijen i prostački jezik, bahatost, prizemnost; sirovina; backo.

 3.    

  cepanka

  Osoba muškog pola u tinejdžerskom dobu, naglo i prilično porasla (samim tim vrlo nezgrapna), a sklona neradu (izležavanju u dnevnoj sobi ispred TV aparata)

  - 'ajde diž' se da mi pomogneš u radionicu, da te ja naučim zanat kad nećeš knjigu, nemo' si se isteg'o tu k'o cepanka!

 4.    

  Cepanka

  Rec kojom cesto opisujemo nase sportiste dvometrase u trenucima kada prosto "blistaju" na terenu.

  "Pa daj kos mamu ti je*em onu smotanu. Jaoooo bree... Sto li ne ubaci Krstica umesto ovog Koste Perovica, to je jedna obicna cepanka nista bre ne zna..."

 5.    

  Cepanka

  Glavni alat svih koji se bave cepanjem. Sveska za vežbanje masivne količine neuradivih zadataka, koje niko zdrav nije ni sreo, ako je završio iole normalnu školu. Obično je sa tvrdim koricama, ispisana sa jedne i druge strane, svim vrstama olovaka, sa ponekom poderotinom od histeričnog gađanja zidova i ukućana, tokom bezuspešnog rešavanja nekog takmičarskog zadatka. U slučaju da se susretnete sa nečijom cepankom, budite oprezni, jer su njihovi vlasnici često voljni život da daju u njienu odbranu.

 6.    

  Cepanka

  Izraz za odbrambenog igraca nekog seljackog tima, koji nema tehniku samo masu, igra tako sto bije protivnicke igrace i najcesce ne moze da pretrci vise od 10m.