Prijava
   

Chicago Bulls kapa

Svakodnevno srećemo ljude koji poseduju kapu NBA kluba " Chicago Bulls " , a ni sami ne razmišljamo o dubljem značenju i simbolici ovog odevnog predmeta .
Da li što je Čikago najveći srpski grad u rasejanju ili iz nekog drugog razloga , ova kapa je kod našeg naroda od davnina postala popularna. Oni koji je nose često i ne znaju šta znači logo na njihovom čelu . Omiljena je zidarima , gradjevinskim i fizičkim radnicima , kao i beogradskim " Vukovcima " .
Ali ona je pokazatelj političke i ekonomske krize u zemlji . Žuti trgovci - Kinezi videli su da ona dobro ide u Srbiji i počeli su još devedesetih da je forsiraju.Poučeni njihovim iskustvom naši pijačni prodavci uzeli su ovaj brend kao zaštitni znak.
Na starim snimcima iz devedesetih vidimo matorce koji se guraju i otimaju oko hleba, porodice koje se zameraju oko flaše ulja , ali ako malo bolje pogledamo većina na glavi nosi grb Chicago Bullsa, svojevrstan simbol bunta i nezadovoljstva !
Da su teška vremena pred nama govori nam povratak ovih kapa. Prošetajte nekom našom prometnom ulicom i sami se uverite...možda je čak i sami posedujete !!!

Komentari

Ima i Jenkija kol'ko 'oćeš.

ja imam dres bulsa jos odavno lolo
+ i omiljena

Има их још како !
@ Chupavi уф ове твоје су неке високобуџетне !

Ma kakvi samo su stavili kvalitetnu etiketu ;)

Не навијам за Булсе и никад нисам носио ту капу, али због ове дефке ћу морати да је набавим. :Д +