Prijava
   

Child In Time na Made In Japan (pucanj)

Vo vremja ono kad kod nas bejahu samo I i II program televizije, kablovske TV nemaše nigde, sateliti služahu samo za špijunažu između USA i SSSR, a magnetoskopi(preteče video-rekordera) koštaše kao 5 novijeh automobila, jedini način na koji mogaste da čujete koncertnu verziju neke pesme, beše ta da je taj koncert i snimljen na neku ploču, dakle na vinil.

Jedna od najpopularnijih grupa, bejaše tada vrli i progresivni Deep Purple, sa njihovim najcenjenijim albumom, koncertnim "Made in Japan", inače noćnom morom svijeh mladih muzičara vo vremja ono, koji svi bezuspešno pokušavahu da makar malo zaliče svirkom na one koji na toj ploči svirahu.
Taj "Made in Japan" imaše skoro svako ko imađaše i gramofon, jedinu spravu koju svaki roker moraše da poseduje da bi uopšte i mogao da sebe nazove tijem krasnim imenom - roker.

Na albumu tom slavnom, beše i znamenita pesma "Child in Time", koja beše najslušanija, naročito zbog toga što se tren pre najglasnijeg vriska Ian Gillan-a čujaše pucanj!
Taj pucanj bejaše pucanj Japanca iz publike na tom koncertu, koji tada sam sebe ubi...u transu zbog lepe svirke - tako svi misleše.

Mnoge godine prođoše od tada, proletoše kao jato ptica...i ja u jednoj zemlji dalekoj, upoznah čoveka koji bejaše jedan od mnogih majstora za zvuk na tom koncertu u dalekom Japanu! U tami noćnoga bara dušu svoju krepismo, pa se ja posle nesebičnog i dugačkog krepljenja setih toga pucnja, te mu ga i pomenuh.
On me pogleda, osmehnu se, pa mi reče da toga nema u sećanju svom, ali da dobro pamti da baš tada, u tom trenu o kome govorah, njima pade rampa za svetlo, polupa reflektore nekakve i veliki prasak pritom napravi...

...

Ponekad i nije lepo da sve čovek zna. Onako je bilo romantičnije.

Komentari

uništi mi mladost čovječe

deep purple u grand show-kraj

el ima snimak negde?

Imam na ploči, lepo se čuje...a na You tube ima to isto-samo bez "pucnja"! A ta urbana legenda postoji samo na našem području, uopšte ne postoji na strani, proveri na net-u! :-)

pa da samo kod nas pucnjava

znam za to još oddavno, ali sad nešto tražih na jutub i stvarno nema.

Ja sam za to cuo. Cale ima neke stare ploce Purple-a, mozda ima tamo... :)

Ma ima na ploči, zato što nije moglo da se obriše, analogno jbg...:-)
A na tom istom, samo digitalnom snimku toga nema. :-)))

Zar se nije ubila đevojka a ne muškarac?

Ma pao reflektor, samo se kod nas u SFRJ ubio neko...Sad gledam na net-u, ta rasprava postoji samo na forumima iz bivše Yu i nigde više. :-D

možda su zataškali?

i ja znam da se riba ubila...

ma bio pucanj,čuo ja

za smoke on the water je tačno
što ne bi bilo i ovo

pa koja je od ovih verzija na jutubu ona prava live in japan?
Ja našo na nekom stranom forumu, ali to je bila neka naša riba koja je to pisala...

Nijedna...ja imam taj pucanj samo na LP ploči, a taj snimak na Youtube je remasterizovan, pa su izbačeni šumovi i zvukovi koji smetaju.:-)

Da je istina, ne bi oni to izbrisali, lepa je to (i morbidna) reklama...

šteta,nema više ploča,
deep purpla a ni te žene
ostao nam samo youtube

i šta kažeš, tonac bio Srbin?!?! Pa to je još bolja priča! B)

Nije bio Srbin...Škot je i zove se Mark. A i nije bio glavni tonac, nego samo mladi roudi.:-)

e jbg sad, sruši mi snove...

a jel bio van dvorane,mislim sa nekom groupi

'Ajde mi kaži srpski naziv za zanimanje roudija, molim te? Odmah da ti kažem da to nije reč tonac, a ni svetlo-majstor...

Роуди - увлакач што развлачи и мота каблове, носи пиво и нада се да ће једног дана да догура до позиције штимача гитара.

+ за деф.

Auuuu, koliko sam onda ja praznih i neporebnih razgovora vodiooo, jedino je ok sto je bilo uglavnom uz alkohol... al ovako je hepiend. +

čoveče, ne mogu da verujem... ladno urbana legenda.

Kada su mi prvi put ispricali tu pricu ja sam pitao kako Gilan nije prestao da "peva" kada se covek ubio ispred njega ali su mi rekli da ne jedem govna...

Hvala bogu da neko zna o čemu je reč.

Svaka čas'

++++

Jedino sto je ubijeno je legenda. :)
+++

Ja imam dva komada te žute ploče.
U jednoj još ima vutre od ko zna kad.Onako velika a preklapa se.Idealna.