Prijava
 1.    

  Čiliranje

  Neizbežna seansa sa napornim matorcem iz kraja. Dok ti verovatno žuriš da uplatiš tiket za utakmice koju počinju za pola sata ili već dobrano kasniš na partiju bleje, ovaj čile će naći za shodno da ti na licu mesta prepriča istorijat KPJ, važnost rezolucije Informbiroa za radničku klasu, ili jednostavno, kako je ''81. na sastanku mesne zajednice, kad su se delili bonovi za šećer, kafu i benzin, odlučno lupio rukom o sto i optužio sekretaricu Micu da svojim švalerima daje bonove ispod ruke.
  Fin i vaspitan mladić, kakav jesi, moraće da istrpi ovaj epski monolog iz čiste pristojnosti, koja se često javlja kao nusprodukt domaćeg vaspitanja, a ne služi ničemu već duže vreme.

  - Jao brate, evo ga onaj metuzalem sa prizemlja, 'ajde da pređemo ulicu, iščiliraće nas!
  - Nisi čuo? Otkad ga je Alchajmer uzeo pod svoje i unuk mu uvalio čaj od opijuma, čile je miran kao bubica, fura Čeove majice i sluša Boba Marlija i Buena Vista Sošal Klab. Čilira za sve pare!

 2.    

  Čiliranje

  Uzeto iz Nemackog.Drugi naziv za kuliranje,takodje i izraz za konzumiranje piva ispred televizora u neogranicenim kolicinama.Često se moze koristiti i u slucajevima napada nervoze i napetosti.

  -Primer 1
  Osoba A : E brate sta radis?
  Osoba B : Ma evo,nista,čiliram.

  -Primer 2
  Osoba A : Jao kako se nerviram,ne mogu da verujem da smo izgubili sa 3-0!
  Osoba B : Ma brate,isčiliraj situaciju.