Prijava
   

Činčila

Predivna nežna mala krznena životinja koja ima veoma tužnu sudbinu da bude uzgajana u malim kavezima, bez mogućnosti kretanja da bi na kraju bila surovo ubijena, a njeno krzno upotrebljeno za izradu bunde. Ta sirota, mala, nežna, slatka, radoznala, vesela i umiljata životinjica ima groznu sudbinu da završi jednog dana kao bunda za neku bogatu, razmaženu, lenju gospođicu koja će povremeno da je obuče i da pri tom izgleda kao jeti. Doduše kada bi ta gospođica uopšte znala, videla ili imala činčilu verujem da nikada ne bi poželela bundu od činčile. Pošto na ovom okrutnom svetu nema pravde, činčilama nema spasa. Ali ipak verujem da će ljudi početi činčile da cene i kupuju kao kućne ljubimce a ne kao bunde. Moj najbolji drugar je moja mala činčila Džonson. Nema slađeg stvora.

Komentari

Mora da je lepo imati je. :) Ja iskreno i ne znam kako te zivuljke izgledaju. (:

Sve najbolje i Tebi i njoj! +

Isto to možemo reći za prasiće. Uzgajamo ih da bi na kraju završili u šniclama. Princip je isti.

"stariji brat" sindrom ili mi se samo cini?

Ne bih se slozio za svinje.Svinje su zivotinje koje su visestruko korisne i zive i mrtve.Od svinje se koristi sve...i koza,dlaka,pa cak i kosti,dok se od cincila,vizona i slicnih zivuljki koristi samo krzno.

Иначе, чинчиле обожавају да живе у тим истим кавезима као "кућни љубимци".

Mali, nezni slatki, mrsavi +

napravi si kapu džonsonku........

To što rekoše vešti i talentovani. -

cincila bi sigurno bila srecna kad bi znala da ce na kraju zavrsiti na telu extra riba npr. jelene karleuse, ane nikolic, seke aleksic.....:-)

šališ se... zar ne?

u svakoj sali ima pola istine...

bolje da ne znam koja je polovina istinita...

haha...bolje! imam cudan smisao za humor...

haha, nisam videla, ne bavim se ja time i ne razumem se to...

nije komplikovano, upala si u minus...

za plavusu jeste komplikovano:-) nebitno...

Иначе, чинчиле обожавају да живе у тим истим кавезима као "кућни љубимци".

Ako je kavez veliki, ne vidim problem. Svakako nije isto imati jednu činčilu kao kućnog ljubimca i držati gomiletinu činčila na koje se gleda kao na čist izvor prihoda.