Prijava
   

Cinik

.. je čovek koji svemu zna cenu, a ničemu vrednost.

... zato nikad sebi ne dozvolite da vaš sarkazam preraste u cinizam, ako poštujete sebe i svoj prkos prema protivniku.

Komentari

Lepo receno. Mora da si prepisao od negde....(cinik!)...salim se +

Ti si to napisao samo da bi lakše prihvatio istinu koji ti je rekao neki iskren čovek, jer istina boli, a ti nemaš hrabrosti da mu to kažeš, pa se ovde istresaš...hahahahha, super defka, a ni moja glumanije lopa, bar ja to mislim, a možda se samo zavaravam, možda to svi mi radimo, jer istina boli....

@bukajlija, iskuliraj, popi pivo....samo preklinjem te nemoj vise da glumis...ne znam jel mi gore pala ova defka, il tvoj komentar...:)

OK, SOS, pošto vidim da voliš da se krljaš preko tudje grbače, da ti kažem reč, dve... Vidim da si brže bolje potrčao da nametneš svoju definiciju koja vredi koliko i tvoje sagledanje stvari, a to se negde graniči sa tvojom (ne)pismenošću (ne kaže se popi, već popij: prim.prev.).
Cenim kada neko iznosi mišljenje koje se kosi sa mojim, ali to što si ti izneo na definiciju "cinik" nije ni mišljenje, niti vredno minusa ni komentara. Sledeći put kad već nisi inovativan, pusti da se definicija ohladi bar 24 sata, pa je posle siluj kolko ti je volja!

@tryagain, ja znam za ono "neko ko mnogo zna, a malo razume"; da li je to isto cinik? statisticki gledano cinizam onda preovladjuje.

Nažalost, to je u potpunosti tačno... Kao što treba praviti razliku izmedju inata i prkosa, tako treba praviti i razliku izmedju sarkazma i cinizma. Načitane budale i obrazovani filantropi su uglavnom cinici.

@tryagain, koristis sarkazam, prkos i inat, a nisi dao svoju definiciju istih. Bas bi mogao da zaokruzis tematiku.

@SALE_SALE, hvala na ideji, biće vremena, tek sam se registrovao pre nedelju dana, nisam ni znao ranije za Vukajliju...

@tryagain, jednu stvar ti priznajem, a to je sto me prozivas za pismenost...istina je, lenj sam, uvek cu radije napisati "jel" nego "je l'" posto mi ti apostrofi i ta slova viska nekako nemaju smisla...pisem kao sto govorim.

Tebi svaka dala sto imas zivaca, ili ti je preslo u naviku, da kucas sve sa tackama i velikim slovom recenice pride sa ž č š i drugim zajebancijama...ali ovo "inteltualno takmicenje u kucanju" je podjednako takmicenjima ko ima veci kurac, i zabole me dal sam negde zaboravio zarez ili apostrof.

Savet od mene: Baci se na smisao, a ne na kurcenje lepim vokabularom.

@Sos, opa, pa što ne reče da si ti od onih koja mora da mu je poslednja, pa makar crkli...

@tryagain, nisam ja taki :-)

@tryagain, ono sto se ti i Oskar Vajld slazete oko def. cinika je vasa stvar. U sustini cinizam je omalovazavanje drugih, pa cak i sopstveno. Dok se ironija malo ruga, sarkazam je zajedljiv i agresivan, cinizam je destruktivan i veoma gorka pilula.