Prijava
   

Čitači naslova

Kategorija ljudi koja se pojavila u vreme konstruisanja štamparije dovoljno adekvatne da služi svrsi štancovanja dnevnih novina. U vreme kad je jedan naslov prodavao novinu (što i danas nije daleko od činjenice) bilo je sasvim dovoljno kraičkom oka videti najveći naslov čije se mastilo sa slova slivalo niz kolpoterove ruke i biti dovoljno obavešten o dnevno političkim zbivanjima, kako u zemlji, tako i u svetu.
Procesom evolucije, (vremenski male za evoluciju ali velike za čitače naslova) čitač je počeo da okreće stranice i čita druge manje upadljive naslove.
Najveći iskorak u razvitku Čitači naslova su ispoljili na prostorima Interneta. Sam vrhunac prožimanja u srž i bit suštine teksta Čitači naslova pronalaze u prvom ostavljenom komentaru, kao izvoru proverene informacije iz prve ruke.

Nasumično odabran naslov: Sinema komunisto zatvorio festival
...
Prvi komentar: TITO JE KRIV!
...
Drugi komentar: Kolko vidim odavde, Ćopavi nas i iz groba zajebava...
...
Treći komentar: Odgovor za prvi komentar: Jes bilo ti loše dok je bio Tito... Samo kenjaš slinavče, verovatno nisi ni vojsku odslužio kad tako govoriš. Sram te bilo!
...
Četvrti komentar: Prvi! :)
...
Peti komentar: Bečki konjušar je bio mason. On je prvi predao Kosmet Albancima. Nikad on Srbe nije voleo...
...
Šesti komentar: Kenjajte šta hoćete ali za vreme Tita se znao neki red i imalo je da se jede, a šta danas imamo? M?
...
Sedni komentar: Nisam prvi :(
...
Osmi komentar: Brate samo neko da je pročito osminu teksta znao bi da je ovde reč o filmu gej pingvina sa nekog festivala, jebem li ga kojeg nisam čito ceo tekst.

Komentari

Baš čitam jedno delo od Balzaka gde novinarstvo i atmosvera oko njega igraju značajnu ulogu. Ne čitam novine a ljude koji ih redovno kupuju i njima se informišu i obrazuju retko cenim.

Aaa okej je Onore ima koji dobar naslov :)

I dalje ne razumevam slabu prolaznost ove definicije.

Malo nezgrapno, može plus, kad si već stručno objasnio, ovo ne mere da ostane "краичком"
(da, rimuje se sa "pičkom", u redu je)

rimuje se i sa krajiškom