Prijava
   

Crkvenini

Biti bio Božjeg poziva je iznimno stresno i traži puno strpljenja da se živi u skladu s Njegovim naukom. Jedan se biskup dosjeti da olakšava svojoj braći po mantilu te da spoji ugodno s korisnim jer je primijetio da se slabo pamte poznate crkvene ličnosti iz liturgijske godine.
Fratri i svećenici po uzoru na Panini sličice u nogometu skupljaju sličice,svetaca, papa, Svete braće i mijenjaju se za sličice. Npr. Jedan Ćiril vrijedi 7 Gorazda ili 3 Save. Opsesija im je postala jaka pa su neki pod utjecajem đavla pogubili moralni kompas i krali lemuzinu da kupe slije... jednog dana jedan fratar dobije rijetkog Ćirila i vikne fala ti Bože više i odmah se prekrsti radi svetogrđa.
Za vrijeme druženja grickaju pringles s okusom hostije jer nema puno kalorija i zasitno je (izvorni bio-bio certifikat Vatikana da je 100 posto Tijelo Kristovo) i nazdrave s misnim vinom (fr sauvignon iz 58'; dobra godina).
Časne sestre im, po običaju, jebu mater jer naprave svinjac od Gospodinove kuće i jer ih nađu izvrnute u prvim redovima ispred oltara.
Jedan fratar mrtav pijan baca moći sv. Klimenta (preteča Harry Pottera) u nadi da će očistiti svinjac, a završi izmlaćen sa svijećom od sestre Angelije.
Na sličicama je s prednje strane slika, a na drugoj kratko žitje (životopisi svetaca) koje je pisano na glagoljici, početno slovo crveno, poštuje se načelo red za red.
I tako znanje ostane sačuvano, vazda vijeke Gospodine.

Komentari

Turio sam krst zbog literaturne virtuoznosti ove definicije. Kao verbalna gimnastika, savrseno, muzika za oci.
Ali to sto se zajebavas sa svetim stvarima nije ti dobro. I Fratri su ljudi, svi grese, a Bog je iznad svih. On prasta sve. Ako ja jebem svoju zenu svaki dan, ne mogu da sudim nekog monaha sto je jebo jednom.

Stvoritelj je jedna jedina sveta osoba. Svi koji tvrde da pričaju u Njegovo ime, meni je to svetogrđe jer nisu dostojni Njegova imena.
Drugo, razlog što sam pisao ovu definiciju jer sam izgorio od predmeta na faksu zvan kao starocrkvenoslavenski gdje me satrala pusta transliteracija (prijeslov) kao i gomilu nepotrebnih teoretskih stvari što imam naučit.
Ovo je više bio odušak; zapravo pronaći način kako nešto što je iznimno teško za naučiti prilagoditi ga današnjem vremenu kroz jednu opuštenu zafrkanciju. Vjeruj mi da postoje sličice, ljudi bi puno bolje upamtili i imena svetaca te naučili nešto o njima.

Bila ni ovo dobra definicija da si jednostavno napisao:

Crkvenini

Sličice svetaca, hrišćanski panini.

I malo neki primer i da te sv. Franjo Asiški vidi. ;)

Što da ti kažem kad mi je ova definicija bila doslovce san.