Prijava
   

Crveni pasoš

Čuvena putna isprava i dokument iz doba SFR Jugoslavije. Mlađim generacijama Srba(svi rođeni posle '80)apsolutno nepoznata, ali se zato legenda o njenim mističnim moćima prenosi sa generacije na generaciju. Slušajući razne priče starih jugonostalgičara, titoista i njima sličnih likova, mladom Srbinu koji nije lično doživeo da uživa u čarima ovog magičnog papira se može učiniti da je u pitanju neka od vanzemaljaca lično poslata narodu Jugoslavije sprava koju kad pokažete na carini bilo koje zemlje automatski dobijete felacio od strane ženskog dela carinskog osoblja, novog rols-rojsa sa sve šoferom i dve gratis Ukrajinke da vas animiraju prilikom posete toj zemlji. Plus naravno bocu Čivasa starog kao Toplica Milan i diplomatski imunitet.

Takođe, jedna od omiljenih stvari za pomenuti istih tih jugonostalgičnih pripovedača(uz naravno nezaobilaznu frazu „eee kako se tad živelo...uvek je bilo para“(?!) i famozni Trst) kada počne da se priča o Golom otoku ili gušenju slobode govora u toj istoj divnoj Jugoslaviji.

Komentari

Mi smo ovce,i stoka od naroda.Svi Juzni Sloveni skupa.Nama i ne treba davati slobodu govora dok ne vidimo sta je dobro a sta lose.Ocigledno to nismo videli.

Normalno da je bilo para kad smo dugovali i bogu i citavom svijetu. To se zove iluzija :)

A sad ne dugujemo nista? Pa ova goveda su utrostrucila dugovanja, a nista napravia nisu.

Beagle svaka ti je ka u Njeguša

Jok zglavkare,uporedi sadasnji dug ove "Drzave" I tadasnje Juge,samo ce ti se kasti..