Prijava
   

Čudak

Potmuli strah i onih koji se naizgled ničega ne boje. Izaziva zazor svojim izgledom, hodom, promišljenim beznačajnim pokretima i pogledom u očima, jer sa čudakom se ne može nikada biti na čisto - može doneti i najbolje i najgore. Zadubljen kao da premišlja o nečem značajnom i odlučujućem, ćutljiv kao da kuje zaveru. Čudni mogu biti i kul, ali čudak je jeziv na samo sebi svojstven i neobjašnjiv način.

Nije kratko podšišan niti sportski obučen, namršten, ne smeje se, ne govori glasno, hoda sporo i sigurno - kao da je uložio svoj život i postojanje u tu, možda poslednju šetnju. Nešto jednostavno sa njim nije u redu - u ruci nosi obimnu knjigu dok korača mimo normalnih - mora da je bomba! U sredini knjige je udubljenje od isečenih stranica i bomba, nema drugog objašnjenja. Čekaj - sabrana dela Marsela Prusta!? UPOMOIĆ! POLICIJA!

Komentari

Хахахаха, само терористи читају Пруста! +

Ova definicija je inače smišljena kao mamac za sve vas potencijalne konspiratore i romantične muve bez glave, spremne da počinite ludost zarad lubavi prema ženi ili ne daj bože otadžbini :)

Upravo sam pročitala ekfrasu, živopis, oživotvorenje kretena malog u kojeg sam smrtno zaljubljena kao definiciju u Vukajliji!
Vi ljudi ste genijalni!
ima da vas izdam u knjigu, kao sto su Leksikon Ex-Yu Mitologije!