Prijava
   

Decimetar

Niče-jedinica. Preveliki da bi se koristio za debljinu maltera i veličinu buba, premali da bi se rabio kao mera za visinu ljudi i slonova, decimetar nikad nije ni imao šansu.
Čak i onda kada je mogao da izađe iz anonimnosti i zaživi kao kubni, litar ga je sjebo i vratio u zapećak mera.
Uči se u školi reda radi, da se ne preskoči. Jer to je pedagoški. I bude nekad u Slagalici, kad penzionisani diplomirani književnik, honorarni saradnik i vetaran enigmatike, baš nema inspiracije.
Decimetar je tragičar SI sistema, povučen momak sa Ljubić-keja, đak Prehrambeno-ugostiteljske škole sa prosekom 3,35. Za Dan nečega ako ga se sete, sete se, a ne sete se.
Eh, oče metre, oprosti im, ne znaju šta čine.

- Imate li konac za zube od 300 decimetara?
- Izvinite, ali.. da li me zajebavate?
- Da.

Komentari

Više se ne govori ni u dekagramima. Mada, čuh letos jednu egzitašicu iz Hrvatske kako traži 20 deka kobasice (nije srpske) u marketu. Tamo je valjda opstalo.

A i decilitri se slabo koriste. Ja samo kad poručujem kiselu - deci uz rakiju, dva deci za nameštaj.

Ja porucim deci uz rakiju, a sebi uz pelinkovac.
Xd

deci uz rakiju

Očekivan odgovor. Vidi se da ti kafana nije tuđa. ;)

Pazi na šta sve vuče...njih na kafanu, mene na školu...u sekundi su mi izletele narandžaste sveske (jer sam se školovala u doba jednobojnih), grafitne olovke, zadaci..te pretvori u decilitre, te koliko je je decimetara...

Bulg, to je samo bila jedna lejm igra reči

decimetar nikad nije ni imao šansu. 

Hahahaha vrhunac tuzne price

вр' је ово љеба ми

A baš se raspravljao s nekim o širini vrha grafitne olovke i on me ubeđuje da je tri milimetra vrh, ma gde tri rekoh ja znaš šta je tri milimetra oće neće podovatasmo se za guše kad op, ono, on, mislio, na tri deseta dela milimitra dakle neka tri dekamilimetra ja reko brate mili ko još koristi tu meru kaži 0, 3 milimetra i onda se budim i čitam ovo ma dal je moguće

Realno, koristi se u kafani jedino +

to je samo bila jedna lejm igra reči

Pa da, za kafansku upotrebu u 99% slučajeva.

nisam siguran ali mi se cini da je upravo litar jedan kubni decimetar vode na temp +4. mali kere, mora predznanje neko da bi se pisale definicije. prnem ti na taj tvoj drustveni smjer.

Pa lepo piše da je mogao da se koristi, ali pošto ima litar, niko ga ni za to ne koristi, mora dioptrija da bi se čitalo, gospodine

decimetar je mnogo vazniji nego sto ti ovde pokusavas da nam nametnes to tvoje neko misljenje o decimetru

Decimetarski kvadrat. <3