Prijava
   

Diogen

Čovek je živi za druge poprilično nekonvencionalnim načinom života i uživa u tome.

Šta je sa onim Roćkom? Ide niz ulicu ogrnuo neki beli stolnjak, kaže da mu je to toga. Otkad ga je Maja otkačila nije baš sasvim sam.
- Ma pusti ga. Sreo sam ga i ja. Je l' se sećaš da ga vodila Maja na neki kurs meditacije? On se bio baš primio na to. Otkad nije sa Majom, kaže, dobio je proviđenje. Postao je vegetarijanac, kaže da mu ljubav ne treba, već samo svetlost, da je svetlost hrana za dušu, da je odeća nepotrebni balast i da čovek mora da bude potpuno slobodan u svoja četiri zida, pa je zato izbio ceo spoljni zid i stavio staklo, stoji go i gleda u Sunce jer misli da može da vrši fotosintezu. Moj stric živi kod njega u komšiluku, kaže da su ljudi poludeli zbog njega, sklanjaju decu od prozora da ga ne gledaju.
- Hahaha! Koji Diogen! Kako je krenuo, ne gine mu neko bure, al' u Lazi.

Komentari

Hteo sam da definišem jebenog Diogena, ali nisam imao pojma kako. Imam još par tako likova za definisati ali mi ništa ne pada na pamet. Ako hoćeš, javi se u pvt. Gej stop!
+

Случајно ми то јуче паде на памет. Сетио сам се кад ми је причала другарица која ради у Јагодини како јој је стално долазио лик који себе зове Бог. Долази и маше испред плазми и телевизора на којима се пуштају трејлери и говори како контролише програме.

А кад је радила у другој продавници, исто у Јагодини, долазио је лик који је имао тачно одређену комбинацију гардеробе за понедељак, за уторак, за среду... И сваки дан је у продавницу долазио увек у исто време.

Шибни ти у ПВТ ако имаш неки пример.