Prijava
   

Diskriminacija muškaraca

Nekad, pre mnogo vekova, bilo je sasvim normalno da muški rod bude dominantan u odnosu na ženski. Ustvari, ne da nije bilo normalno, nego se smatralo pod obavezno. Žene su bile u kući i spremale ručak od ulova koji je njihov muž donosio. A onda su žene krenule u borbu za ravnopravnost, ali ne u takvu u kojoj bi da i one krenu da vade tomahavk iz čarape i ubijaju nevine životinje po Srbija šumama podjednako kao i muž, već u onu u kojoj bi trebale da budu alfa i omega svega i svačega. Pošto su uspele u tome, kola koja su krenula munjevitom brzinom nizbrdo se nisu zaustavljala i danas smo došli do ćorsokaka; slepe ulice na kraju puta koji povezuje vekove. Neki će me smatrati jebenim mizantropom koji prezire ceo svet, a naročito žene. Nije tako. To je samo realnost koja se dešava na svakom koraku i koju do neke mere režiraju baš muškarci, pod uslovom da su poslodavci, odnosno ljudi koji "guraju" ženski svet u svaki deo privrede. Razlog tome leži u činjenici da će dobra reklama prodati robu koja i nema kvalitet za određenu cenu koja se plaća. I šta ja sad pričam? Demantujem sam sebe. Pa kad već žene toliko više doprinose donošenju para u kući, jedino mi ostaje da živim kao parazit koji čeka da pokupi kajmak i oglođe kosku, zato što posao ne može da nađe čak ni da je jedini sa tom strukom. Jer jebiga... Sve se promenilo.

-E, danas kad sam oterao kajsije i završio sve, reko' da odem do pekare da pojedem nešto. Pajče bio sa mnom.
-To ona pekara kod Maksija, pored Mice frizerke, zar ne?
-Aham. I, bre, Pajče uze jednu uvijaču sa šunkom i pavlakom da smaže odma', a drugu da ponese kući. Ja pomisli da je bolje da pojedem sad nešto jer posle, pitaj kurac, ko zna da l' ću da jedem 'leba.
-Pametno ti to. Još ako ti servira neka dobra ženska.
-E, sve ženske rade, u belim pantalonama, crvenim bluzama i kačketićem. I sve dobro izgledaju.
-Čudo. Pa svuda ženske danas primaju pre muškaraca.
-Jes', majka mu stara, u pravu si ti. A posle odem deci da kupim kinder jaje i kiki bombone u Maksi, pored, a i tamo sve žene rade na kasama. Posle me neke promoterke srele pa htele da me zalude kako cigare nisu štetne.
-Pa to ti pričam, diskriminisani smo k'o seljak u turističkoj agenciji.

Komentari

Najviše na kurac ipak ide ta generalizacija, ostalo mi i nije teško da podnesem.

+

Nemoj pogrešno da me shvatiš ali, brate, meni ide na kurac da gde god da uđem radi žensko? Pa onda pomislim u sebi: "Jebote, pa šta ćes ti da radiš u životu".

Први минус, јер је го курац од дефке.

Hvala puno, debeli pacove :-) mora i neki minus da bane...