Prijava
   

Dobar čovek

Mučenik. Osoba koja poštuje sve moralne norme, pisane i nepisane. Svima naziva dobar dan. Kad nađe neke pare on rob vrati vlasniku. Pošten kukavac, neće da prevari. Obično završi neke više škole jer su svi rekli da bi tako trebalo. Poštuje roditelje i nikad im se ne suprotstavlja. Ne daj bože da puši ili neki porok da ima, u kladionicu da ide ju ju. Sa devojkama sve lepo, onako kako one kažu da bi volele, zato ga i ne šišaju 2 posto. Skroman, štedljiv, pare ne rasipa, retko izlazi a i kad izađe ne pije alkohol već sok i gleda da mu neko ne ubaci drogu u piće. Pomogne, pozajmi ko god traži. Nikog ne ponižava i ne izgovara ružne reči. Kad neko naiđe pa se lakta on se skloni, da se ne zamera.

*pred prodavnicom

Ilija: More Tadija šta ti misliš o onom malom Srđanu.
Tadija: Dobar dečko, eno ga završio fakultet sade, da poželi čovek da ima takvo dete, ma zlatan.
Ilija: Bil ti njega uzo za zeta?
Tadija: Koga bre! Onog mučenika!! Mrš od moje kuće nesposobnog roba, taj ne zna tri reči da sastavi, pu pu nedo Bog, džgavca jadnog.
Tadina mala: Ju sakloni me bože, pre bi u Drinu.

Komentari

brisi sve, ostavi samo ovo "mucenik" +

ha ha Legendo! :) Verovatno bi bilo efektnije ali nije mi bitan skor, samo sam hteo da dočaram neku suštinu.

Nikad mi nije bilo jasno kako se zvanično potencija jedan oblik ponašanja kao prihvatljiv, a u suštini svi takvog čoveka smatraju kao nesposobnog. Bezobrazluk, samopouzdanje, snaga, otresitost, istrajnost, to su neke osobine koje se zaista cene.