Prijava
   

Dobro zaoštrena grafitna olovka

Uz električno kolo NE 555, dobar unimer, i rusko izdanje logaritamskih tablica iz '59-te, pomagalo u koga se kunu inženjeri starog komunističnog kova, očeličeni u doba kad je prioritet tehnike bio da se sve pravi da TRAJE, sa faktorom sigurnosti četr'esšes' i procenjenom dugovečnošću Jovana Krkobabića da se prenosi sa generacije na generaciju, a ne kao danas - kupiš na lizing, istandrčeš 5 godina, i taman kad otplatiš ide na reciklažu.

Čile sa iskustvom u izvođenju Tejlorovog reda do 14-og člana sa tačnošću od 5 decimala samo uz pomoć drvene Toz olovke i parčeta žutog kartona, profesionalno stasao u doba kada je NPN tranzistor bio k'o omanja pegla, a paljenje televizora lampaša spuštalo napon u tri susedna domaćinstva, na moderne inženjere ogrezle u raznoraznim integrisanim grafičkim okruženjima, softverima za simulaciju električnih kola i ked alatima gleda kao na retardiranu razmaženu decu. Štaš, neka se deca igraju, on sa grafitnom olovkom radi isti posao već pola veka.

Neće nešto ovaj Protel, jebo ga očin otac. Šta da radimo, jebaće nas šefovi ako ne ispoštujemo rok, jebaće nas grubo k'o mlad Šiptar sansku kozu.

Zovemo Simu Anodu.

Onoga mrgu sa šešeljevim cvidžama, što voza belog Moskviča?

Da. Samo mu uspi čašicu ljute, daj dobro zašiljenu grafitnu olovku, pa da vidiš šta lola radi. Kad u Vinči ili Institutu Mihajlo Pupin zapne, šalju auto po njega. On ti je završio energetiku negde sedamdesetih u Tuzli kao najbolji student, krenuo magistat. Nešto ga mentor zajebavao i ovaj odmah diplomirao kad ga je par puta prespojio na masu.

A?

Ispičkao ga. Kablom od lemilice. Zato budi miran kad dođe. Po mogućnosti vidi pa nađi sliku Tita da okačimo negde. Taj đedina je stara garda.

Komentari

zbog ovoga ću da te pratim, znam jednog...++++

Ma koliko ja puta tebi čoveče da kažem da umeš preozbilno da pišeš.
Svako slovo bre vredi kod tebe. Tema pun pogodak, pisanije pun pogodak, primer pravi. Ma nema. Sve kako treba.
+

Ispravi samo tamo kod reciklaže...."reciklažu"

Svako slovo bre vredi kod tebe. Tema pun pogodak, pisanije pun pogodak,

+1

Hvala, ma danas baš nešto radim, pa kontam kako sam razmažen u ovim softverskim paketima. Setio se priče o jednom profi Simi iz Tehničke u Brčkom, isto tako dobrom hard kod old skul inženjeru, koji je inače bio bokser i za koga se priča da je ispičkao dva vojnika SFOR-a kad su ga zaustavili na biciklu. Sve to povezao, smućkao i eto definicije. ;-)

Dobro dođe i pored kvalitetna gumica, ona koja ne mrlja, nego papir ostavlja beljim. +

Rekoh večeras da je ovo za zvjezdice, pa evo da odradim. ;-)

ja bih stavio PNP trandzu, al dobro hehehe
prava tehnicka, sirovo znanje & sofisiticated delivery - nema dalje.

По првих неколико речи, знао ко је, прочитао и плусирао са задовољством. Достигао си ниво када поређења природно стоје у твом говору и лете грациозно... +++

Niko, brate, šta da ti kažem - našikam se i pravim haos :D

Мало се мезети, мало ја'њетне и тако то! :-Д

Како волим то "мађијо"!
А и тај лик је краљевина тешка! :-Д

Joj, podsjeti me na one elipsaste grafitne olovke što koriste majstori, što se oštre nožem :)
elem, sjajno. +

Ili mastiljava olovka, pa kad je zabalavi i razveze. :) +++

Naravno, ta olovka mora biti žuta i no name eventualno Bic, Nikako Faber-Castell ili Staedler.