Prijava
   

Dobrodošli u Tri pizde materine

Natpis koji vas može dočekati kad ulazite u neko manje mesto.

Meštani su zapostavljeni i usamljeni. Sve vlade su oguglale na njihove apele da se izgradi put, da se popravi krov na školi, da se uvede bilo kakva autobuska linija. Apele redovno potpisuje šaka ljudi kojima je prosečna starost pozamašna. Država oseća da će i to da utihne i ima sad preča posla.

Pre nekih tridesetak godina, postojalo je sve : škola je bila tesna, seoska prodavnica snabdevena, dva puta nedeljno je dolazio i doktor u ambulantu, bila je jedna fabrika, malo dalje još nekoliko.
Država je tu malu fabriku odavno stavila u nekakvu „privatizaciju“, a iz one dve obližnje „radnici“ uredno istrčavaju da put ili prugu kad god prođe više od pola godine poslednjeg „obećanja“ u vezi isplate „preostalih zarada“.

Bavili bi se oni seoskim turizmom kad bi turisti bili ptice pa da dolete same; sadili bi oni nešto na svojim imanjima kad bi postojala stabilna „agrarna politika“; gajili bi stoku kad bi imali sa čim da je hrane....tako oni kažu.
Mi tu vest čujemo i zaboravimo.

Doviđenja Tri pizde materine.

Komentari

Bio sam sada za vikend do Stare Planine. Jedina razlika izmedju tvoje definicije i one tamo realnosti je da ima samo jedna fabrika a radnika nema pa nema ko da blokira put i prugu. Zgrade, hotel i skola zvrje puste. Sto bi se reklo, sirimo nacionalni park :D

Odlično napisano.

Podseti me šta je Vuk Vučo napisao za Tuzlu :)

tužno i istinito, pi
jebem ti državu i zakon

госпођо мајав Чича вам поручује да опет није очекивао од вас такву псовку...није то у реду...не иде са вама и вашим заиста добрим дефиницијама ни та зрнцад псовки...ставите бар звијездицу...
:)

а од мене плус, и ако могу да приметим да су у сличном стању и нешто већи градови... а богами и читава држава....

Lemajo, Čikilija nema, ili ne znam ko je, tako da sam se odala psovkama. Ukoliko se ne pojavi u najskorije doba, moje tonjenje može da napreduje. Sledeći su poroci.
;)

Tačno ti treba Niva za takve puteve. Ili čak Golf +

Ko da slušam ćaleta +++

Jea!

Provalite rasnog na FB komentarima lololo