Prijava
   

domaći na fakultetu

Najgluplja stvar koja je došla sa reformom školstva i uvođenjem "Bolonje".
1. omalovažava se student (šatro nije skapirao sa predavanja)
2. ni u srednjoj školi mnogi profesori ne daju domaći
3. student mora da se cima oko nekog zadataka, umesto da sprema ispit, pika PES, opija se
4. neurađen domaći stvara veliku paniku kod studenta-štrebera (valjda misli ,fakultet je, oboriće ga profesor)
5. istraživanja su pokazala da domaći ima samo disciplinsku svrhu (ucena đaka) tako da je na studente neprimenljivo

Komentari

Super defka +++ A i istinita :))

A cela poenta tih domacih bi _trebala_ da bude - uradis godisnje n domacih, jedan/2 seminarska, i na kraju ni ne izlazis na ispit, ili ispit bude samo formalnost (tipa, odbrana tog seminarskog). Kolokvijumi postoje za predmete gde nema smisla davati radove/domace (isto tako, da bi se izbegao ispit i bubacenje svog gradiva za lutriju na kraju).
Naravno, kako to obicno biva, kod nas sto se vise stvari menjaju, sve vise ostaju iste - pa su na ispite samo dodali domace bez ikakvog smisla. "bolonja" je shvacena kao uvodjenje dodatnih obaveza studentima (redovnost na predavanjima - wtf!), umesto kao nacin da se studenti rasterete, a pri tom mozda i nauce to sto se predaje (a ne samo da nabubaju za ispit, pa zaborave sutradan). A jebiga, nije zvaka za seljaka...

Nosi samo pet poena,a radi se suviše dugo.

U ranijem sistemu mi smo pisali seminarske od xy strana, polagali kolokvijume koji su sluzili samo za mucenje, a onda na kraju ispit od 1000000000 strana i bar 40 pitanja. I to je bolje od domaceg zadatka. Zapalila bih fakultet da su mi dali domaci.