Prijava
   

Drekavac

Starosrpsko zlo u malom, pakleni jahač, stvorenje koje je izmislilo nošenje na krke, i pre nastanka auto industrije koristila ljude kao taksi vozila...zbog njegovog imena na usnama roditelja, deca su morala da nauče da pišu,i da ležu u krevet u sedam i deset.E,pa MUDO!
Gosn. Drekavac je izmišljeni stvor, u svrhu spašavanja sopstvene kože...univerzalni izgovor našeg naroda, preteča mrtve babe, gužve u saobraćaju i psa koji proždire papire...svi su znali da ne postoji, ali svima je bilo drago da imaju na koga da se oslone kad zagusti.

Godina 1927.Čovek sav izgreban i pocepan ulazi na vrata kuće.Posle cele noći pijančenja i trošenja petodnevne nadnice, krenuvši kući, pao je u kanal pun trnja i tu prespavao dober deo dana.Žena ispušta sveže zamešen hleb, i poluotvorenih vilica čeka da čuje kakva joj nesreca zadesi muža.
-Milka, nećeš da veruješ šta mi se desilo.Krenem ti ja po onom prvom mraku sinoć kući, kad me iz grma nešto zaskoči............i ničeg se ne sećam...

Godina 1929.Ista žena uleće u sobu kod muža, sva u suzama.Sad on poluotvorenih vilica čeka nju da progovori.
-Čoveče, strašna rabota,ćerka sedi i plače u sobi, kaže da je trudna.
-Štaaaaaaaa?!?!Pa tek napuni 15.leta prošle nedelje...Kako,bre,kako,majku mu...ubiću i nju i tog nesretnika ko joj to napravi!
-Pa,mužu, da nije onaj drekevac, isti što tebe zaskoči onomad.
-Ko bre?!? A,da,taj drekevac.......pa najverovatnije...............