Prijava
   

Drugari iz osnovne skole

Likovi za koje mislis da ce ti ceo zivot biti u blizini i da cete se druziti jednako kao u osnovnoj skoli...sve dok ne krenes u srednju!
Kad krenes u srednju,jako brzo shvatis da drustvo i osnovne ,sa kojima jos druzis intezivno,pocinje polako da se osipa,zato sto ste svi stekli neke nova poznanstva,nove devojke i da vise nije toliko interesantno da stalno provodite vreme zajedno.Kako godine odmicu,sve se manje vidjate ,ali se jos redovno cujete telefon i redovan kontakt imate samo sa onim drugarima koji zive u vasoj neposrednoj blizini i na koje je statisticki nemoguce da ne naletite ,barem tri puta nedeljno.Kada zavrsite srednju skolu i upisete fakultet sa drustvom iz osnovne je gotovo,osim u retkim slucajevima kada se desi da ste zajedno isli i u srednju.

Naravno,ovo ne mora da bude uvek ovako,ali je tako u najvecem broju slucajeva.
Ja sam zavrsio osnovnu pocetkom devedesetih,kada je uveliko besneo rat.Iz moje generacije neki su upisali gimnazije,a neki tehnicke skole,dok jedan broj njih nije upisao nista.Kako je vreme prolazilo,mi smo sazrevali kao ljudi,usvajali drustvene norme i vrednosti,u svemu tome i pogubili kontskte,dok je ekipa ovih bez skole ostala povezana kao da su i dalje u osnovnoj skoli.Oni su usvojili turbo folk vrednosti,mrstili se jedan na drugog,neki su poceli da se drogiraju,neki d se bave kriminalom i da umiru.Iz moje generacije,do sada ih je umrlo 12,uglavnom nasilnom smrcu.Proslo je skoro dvadeset godina,a oni i dalje pricaju iste price,lazu jedni druge o "milionima,kamionima i avionima" i dalje se mrste i bave "bizMisom".

Komentari

opasan si ti jebac...

A ko ti je kriv kad ne znaš da se mrštiš :D

Iz moje generacije,do sada ih je umrlo 12,uglavnom nasilnom smrcu... itd bas morao ovo da stavis... jbg moralo ovo ovde? pobrkao loncice... i kurci se...

Minus, jer ovo nije definicija, vec naglabanje o prosloscu, i izvlacenje nekih poluzakljucaka.

12, pa to je skoro pola razreda...

Minus, jer ovo nije definicija, vec naglabanje o prosloscu, i izvlacenje nekih poluzakljucaka.

ovo sam hteo da kazem i ja...

+, čovek je jasno razdvojio definiciju i primer

slucajevimakada jbg i ovo ne sme da se desava.... samoreklama.... kakav bre primer...

"12, pa to je skoro pola razreda.."

Srecom pa nisu svi iz mog razreda!

mali debeli
pre 6 minuta obriši

slucajevimakada jbg i ovo ne sme da se desava.... samoreklama.... kakav bre primer...
------------------------------------------------------------

Ha,ha ,ha,sto volim komentare autora sa dve i po definicije.....

Ne mora da znači. Ja se npr još uvek intenzivno družim sa drugaricama iz osnovne, iako smo išle i u različite srednje škole i na fakultete u različitim gradovima, a i ne živimo baš blizu... Ipak, čujemo se svaki drugi dan, viđamo svaki, svaki drugi vikend, idemo jedna kod druge na odmore.. Sve se može kad se hoće! :)
Ipak, lepo sročeno, za definicuju +.

Život rastavi i posle, kad se takvi ljudi sastave ispada da mogu da nastave razgovor tamo gde se stalo pre 10-20 godina. Malo je takvih.
Život rastavi i desi se nevolja koja sastavi. Jodnome treba, drugi i hoće i može da pomogne. Malo je takvih.
Život rastavi i desi se da je to najbolje jer jedno tone i vuče sve oko sebe za sobom ili se razvilo u nešto nepoželjno. Ako se posle i sastave, jedno će da se pita zašto se to i desilo. Malo je takvih.
Život rastavi i izbriše iz pamćenja. Kao gumicom. Kroz maglu naviru neka bleda sećanja sa kojima ne znamo šta ćemo nakon pozdrava. Mnogo je takvih.