Prijava
   

Društvo sa ograničenom odgovornošću

Društvo u kom svaki ortak odgovara u skladu sa svojom ulogom u društvu. Jedan ima kola pa vozi, drugi je pun para i valja ga imati pored sebe, jednog vole ribe i ima dobru spiku, te je poželjan kao takav, dok je jedan jadan sirotinja i vode ga sa sobom najviše zbog nekog sažaljenja.

Problem u funkcionisanju društva i narušavanje sinergije dolazi kada onaj sirotinjski drugar, s ciljem dokazivanja drugim članovima, započne tuču u lokalnoj kafani. Ovaj što ima kola neće da se bije, jer nema posle ko da vozi. Ni ovaj drugi nije lud, plaća im sve, još nakon toga treba popiti batine. Onaj treći je šmeker i licko, te mu nije u krvi batinjanje, osim u slučaju neke rasne plavuše. Ostao je samo onaj sirotinjski sin.

Naravoučenije, kako u ekonomiji, tako u životu, sirotinja uvek najebe.

Komentari

naravoučenije iz tvoje priče: sirotinja je i kriva za situaciju u kojoj se našla. ne bih se složio sa tobom. a pregledaj i pretragu, svi oblici privrednih društava, odnosno, pravnih lica su već definisani.

Ovako definisano nisam našao. Takođe, nisam želeo da vređam sirotinju, no jednostavno, fakat je da sirotinja, u svakom smislu te reči, najebe.