Prijava
   

Dupli standardi

Najlošija osobina srpskog čoveka - da sebe prikže kao potlačenog, zajebanog, pogodjenog nepravdom koja dolazi sa svih strana..Sa druge strane ostane mu uvek i reči da svoj narod pohvali kao obrazovan, svestran, plemenit, gostoljubiv i neobično pmetan..Zaboravljajući na mnoge osobine po kojima piša a i sam ih poseduje.
Tako na primer:

Prosečan Srbin:

- se na sva usta žali kako su pravosudje i vlasti korumpirani, ali je sasvim u redu ako panduru da 2000 dinara da mu ne piše kaznu što je pijan i nevezanog pojasa preticao na punoj liniji.

- Se žali na korupciju u zdravstvu, ali će uvek podmititi lekare i medicinske sestre bocom pića, bombonjerma, čokoladama, kafom i naravno kojom stotkom ispod ruke, kako bi sebi zakazao lečenje preko reda. Ako ga ipak stave na čekanje žaliće se kako je lekar potkupljen i jebe mu se za sirotinju.

- Će uvek biti šokiran stanjem vozova i pruga, i time koliko naši vozovi kasne. Usput će pokušati da konduktera u vozu podmiti i ne plati punu cenu karte.

- Prezire Britance koji dolaze na EXIT i tvrdi kako su prljavi i ponašaju se kao stoka, iako je sam deset puta gori kada ode preko na ekskurziju ili privremeni rad (baca djubre gde stigne, piša po spomenicima, dernja se pijan po ulici u žalu za zavičajem).

- Mrzi što se američka zastava ističe u svim živim holivudskim filmovima i na proizvodima, iako i sam nosi srpsku zastavu na sve moguće ekskurzije.

- Je ispizdeo koliko rupa se stvara po kolovozu i kako su putevi zimi poledjeni i neočišćeni, što mu neće smetati da pijan sedne za volan svoje polu-ispravne mašine na četiri ćelave gume.

- Je revoltiran jer ima šefa pedera na poslu na kom je mizerno plaćen, iako hvata svaku moguću krivinu i izbegava da radi po svaku cenu.

- Se ponosi jer je hrišćanin i pravoslavac i jer se krsti sa tri prsta, mada ne zna reči svoje himne a Boga opsuje u svakoj petoj rečenici.

- Voli da se hvali kako su Srbi izuzetno pametan i inteligentan narod, iako zna da su nam srednjoškolci medju najneobrazovanijima u Evropi, da djaci maltretiraju nastavnike (sve češće) i da se sve češće ocene pod pritiskom poklanjaju i prepravljaju.

- Će u prvi pln staviti kako je njegov narod kulturan, kako je imao dvor i kako su Srbi jeli priborom dok su Englezi i Nemci jeli rukama. Takav stav će imati i onog trenutka kada se na svadbi napije kao stoka, popne se na sto da igra, pri čemu šutira hranu i puca iz pištolja, na šta će biti ponosan i prepričavati još dugo vremena.

- Pljuje po hitleru i nacistima, a na Kineze i Rome gleda kao na nižu rasu.

- Besni na bivši režim jer se posle tita pokralo sve što je moglo, iako je i sam iz firme kući doneo što je moglo zatrebati.

- Posečan Srbin je mučenik, poštenjačina i dobar čovek, iako bi zajebao koga može, zaratio bi sa komšijom zbog trideset centimetara placa do četvrtog kolena, a ni sa rodjenim bratom ne razgovara..
Naravno, on je u svoj toj gužvi žrtva.

Komentari

odlichna,svaka chast ++

Tacno, tacno, tacno i tacno +

tacno,nazalost...:\

Haha...Melki, care :)

Увек су највише огорчени они који нису знали да искористе корупцију на време. +

Doktore stavi to u neku definiciju, pa da je metem u omiljene.

ne samo srpskog, cijeli je balkan takav

plagijat!!!! šalim se hehehheeh :P ;)

plus bre! :)

Bravo! Gledano i napisano iz odlicnog ugla. + + omiljena

Melkijades je kralj definicija koje se bave problemima ljudskog društva! Veliki plus od mene!

previse iskarikirano i pesimisticno -

..Je u stanju da pesimitičnoj i iskarikiranoj definiciji da minus, ali se ipak nada plusevima na definisanje mesta gde se najčešće dešavaju saobraćajne nesreće - kilometar od kuće.. :]

Ne volim tvoje dugacke definicije, jer me potsecaju na pisane sastave iz srpskog. Ali na ovu nisam mogao da dam minus jer je jednostavno istinita - takvi smo.

Свака част. :)

odlično, da ne dužim sa komentarom. ++++

genijalno i preistinito. svaka cast +

Грејт камбек! Клањам ти се, о Велики Маниту!

Сажето - ми Срби!

Odlično! Bravo! Super! Oduševljen sam! Ovo MORA biti defka dana. Svaka čast! Sve je POTPUNO tačno!

Ova definicija je jedno najobičnije sranje. Iz više uglova. Minus od mene Melkijades, i ništa lično, ali umeš ti to mnogo mnogo bolje.

@Voćar

Мора да будеш много дркаџија или су ти углови из којих гледаш преуски, па да кажеш да је ово емпиријско запажање срање.

Ko god da je dao minus, znači da se pronašao. Iskreno.

Pa nazovi me drkadžijom, ali jednostavno smatram da prosečan Srbin podmićuje policajca ili doktora ne zato što on tako 'oće već zato što je primoran. Doktorima je vremenom postalo uobičajeno da čokoladu ili 200 grama kafe koji su gdegod donošeni kao zahvalnost za lepo OBAVLJEN posao, počnu da primaju unapred, da bi uopste radili, pa je vremenom 200g kafe postalo malo, pa su počeli da traže crno ispod nokata (porodjaj u Užičkoj bolnici naplaćen 500evra). Nije prosecan Srbin takav da rado daje 200 evra i kritikuje korupciju, već je apsolutno primoran da to uradi da bi preživeo. A to prihvatanje korupcije kao načina življenja se od lekara i pandura preselilo u bukvalno sve vrste usluga.
Prosečan Srbin ne mrzi Kineza i Ciganina, samo malo zazire od njih zbog njihovog zaista prljavog načina života a u slučaju Cigana i napadnog prosjačenja i ako ne mora ne želi da bude pored njih, kao što ni prosečan Srbin ne želi da bude pored prosečnog Srbina koji spavaispod mosta ili smrdi na rakiju na kilometar. Nema to veze sa nacizmom.
Ne želi daseubijaodposla jer jesvakako mizerno plaćen i mora da se sačuvada bi mogao i nešto sastrane da radi ne bi li preživeo...

itd itd...mogu ja ovako da ređam do sutra...ali ti ne bi promenio mišljenje, pretpostavljam.

Uostalom, kome se sviđa - sviđa. Ja dadoh svoj sud.