Prijava
 1.    

  Durlan

  Ono što je Zemun u odnosu na Beograd, to je Durlan u odnosu na Niš.

 2.    

  Durlan

  Niko ne zna kako i zashto se ovaj otcepljeni deo Zone Sumraka obreo na severnoj obali Nishave i zashto su njegovi stanovnici predmet viceva i podjebavanja. Neko to pripisuje uticaju Halejeve komete, neki uzrok nalaze u Chernobilskoj katastrofi i podzemnim vodama a neki jednostavno kazhu da su Durlanci toliki debili bez ikakvog razloga.

 3.    

  Durlan

  Deo grada Niša opevan u priči i pesmi, a pogotovo vicevima. Momci što žive u ovom kraju neumeju da izgovore baš sve suglasnike, pogotovo /r/ ili npr. /ž/. Rečenica "da ti kažem" postaje "da ti kh'aem", a "nećeš da mi veruješ" postaje "neće mi ve'ueš", u izvedbi pravog Durlanca postaje.

  Srbija do Tokija, Durlan do MacDonaldsa.

 4.    

  Durlan

  durlan naselje koje se naseljavalo posle rata ekspanziju naseljavanja doživljava krajem 60 godina prošlog veka gradnjom stanova za radničku klasu niša danas moderno naselje sa svom infrastrukturom potrebnom za život
  naselje je dobilo ime po reči dur što na turskom znači stani
  durlan mesto de treba stati tu je bila jedna od trošarina za plaćanje takse za ulazak robe u grad za potrebe niškog stanovništva na pijacama
  inače se ne može porediti sa gradom zemunom jer isto nikad nije imalo status grada već gradske mesne zajednice
  bilo je priče da se durlan otcepi od niša i proglasi za poseban grad
  većeg interesovanja u narodu za to nije bilo osim za nekoliko "boema " sa teritorije durlana

 5.    

  Durlan

  Srbija do Tokija Durlan do Milvokija.Taj deo nisha se uglavnom prostire Knjazevachkom ulicom koja je je najshira da bi kombajn mogao da se okrene.