Prijava
 1.    

  Durlanac

  Stvorenje koje pored imena, prezimena, adrese i fotke u licnoj karti ima i Marku svog preskupog automobila, znacenje kineskog slova istetoviranog na vratu (da ga ne zaboravi), potvrdu od Zavoda Za Seljacizam da je njegova bela trenerka sa ramflom B.P. Original (Pravo sa Buvlje Pijace) i slicicu Brus Li-ja sa oreoleom oko glave, koju ljubi svaki put pre spavanja, protivu uroci i zlodusi.

 2.    

  Durlanac

  Nišlijski trejdmark koji čvrsto brani svoju teritoriju sa ONE DRUGE strane reke Nišave, neretko je po mračnim ćoškovima i zapišuje, da potvrdi svoju vladavinu. Iako se mnogi pripadnici ovog svetog parčeta grada Niša kunu da se Durlan Siti prostire do MekDonalca u centru, neće biti tako, pošto je između Jagodin Male i Vrežine.

  Kruži priča da se, Knjaževačkom ulicom u Durlanu, prostiru 4 trake da bi mogao da se okrene kombajn. Kao i da, u Durlanu, ne mož' da izbije građanski rat - jer je selo. Sa druge strane, poznati su davni spisi koji kazuju da su Durlanci svojevremeno bacali retardiranu decu preko Nišave, te na taj nesvakidašnji način urbanizacije nastade Bulevar.

  Predstavlja pandan Beogradskim Zemuncima, s tim što se na vestima ne pojavljuje tako često, takođe nosi uvučene trenerke ali nije dizelaš već Durlanac, i iz svog džepa mu vrlo često izdvajaju kintu koja se šalje u glavni nam grad. Kada Durlanac nije previše zauzet ratovanjem sa Pantelejcima, svojim krvnim neprijateljima iz Panteleja, susednog dela grada Niša, on icepi jednu mušku gurmansku sa duplom dozom luka, puno aleve i mnogo urnebesa, uz jedno od značajno-evropskih piva tipa Tuborg ili Beks, jeftinije od toga ne sme.

  U Durlanu treću smenu na trafikama rade samo najjači.

  Prvo ubojito vatreno oružje u ruke Durlancu dolazi sa prvim brcima, prva riba sponzoruša znatno ranije. Sa ćaletom se pozdravlja celivajući se u obraz i mafijaškim hvatanjem za teme glave. Ako si slab, a Durlanac te nahvata u svom kraju, ima običaj da te razonodi crtanjem stepenica na belom zidu zgrade, i tera te da se penješ po njima. Ako ne uspeš... jebiga, znaš da si trebao pored Merkatora u Duvaništu pa pored Mr. Brikolaž, da bi stig'o u Vrežinu.

  Pljuje po seljacima sa Bulevara i iz Duvaništa, smatrajući ih nižom rasom. Ta pojava seže dotle da, kad ti u pošti u Durlanu vide adresu koja se vodi na neku od ovih Niških oština, naplate ti vrhčina proviziju. Svog neprijatelja Pantelejca viteški ceni, jer zna da bije. Nosi kajlu koja rizikuje išijas i prvo što svako jutro vidi kada otvori oči je poster Kristijana Golubovića u prirodnoj veličini.

  Durlanci svoju teritoriju ne nazivaju naseljem, već nasiljem.

  - Ma s kim si se zakačio bre daj da pocepamo goveda!
  - Brate neki Durlanci. :gulp:
  - U jebote. Postojalo je još tako mnogo stvari koje sam hteo da vidim i osetim u životu.

 3.    

  Durlanac

  Stanovnik Durlana, mislim, pravi Stanovnik Durlana, ošišan na kratko, u bele trenerke i kožnu jaknu.

  Berlin sa Berlincima,
  Dablin sa Dablincima,
  Durlan sa Durlancima.

 4.    

  Durlanac

  Srbija do Tokija Durlan do McDonaldsa!!!

  Udara u glavu k'o Durlanac........