Prijava
   

Duvanska industrija

Savrseni dokaz toga da vlade sirom sveta funkcionisu po principu 'para vrti gde burgija nece' i da ih apsolutno zabole za zdravlje svojih gradjana.

Kako drugacija objasniti to sto su savrseno legalni i svima dostupni proizvodi koji stvaraju uzasnu zavisnost i izazivaju mali milion manje i vise ozbiljnih zdravstvenih problema.

Komentari

U pravu si, mada treba gledati i na to da duvanska industrija uposljava veliki broj radnika i hrani toliko porodica. A opet, ogromni su troskovi drzave na lijecenja od bolesti koje duvan izaziva. ma zajebano...

najviše para zgrće se upravo na tome. +

Što je najgore brojne ekonomske analize su dokazale da troškovi i gubici izazvani bolestima uzrokovanim pušenjem daleko prevazilaze novac koji država zaradi oporezujući duvanske proizvode. Da nije izuzetno moćnog duvanskog lobija, lako bi se mogao zabraniti duvan. Ja predlažem da se zakonom zabrani duvan, a da se legalizuje marihuana. Pritome da budu svima dostupni nikotinski proizvodi bez duvana poput nikotinskih žvaka i elektronskih cigareta, jer sam nikotin u količini koja se nalazi u cigarama UOPŠTE NIJE ŠTETAN, ali zato sve silne kancerogene materije nastale sagorijevanjem duvana jesu. A trava za razliku od duvana ne izaziva rak, i istraživanja su to potvrdila, jer sadrži neku antikancerogenu supstancu u sebi koja neutrališe štetne materije.

Ja predlažem da ti prestaneš da se petljaš u tudje živote i živiš malo svoj. Ja sam pušač i jako uživam u cigaretama. Ne bih menjao jednu cigaretu za dve tone tih tableta. A marihuana je posebna priča, na nju neću ni reči da trošim...