Prijava
   

Ekskurzije u 3. i 4. razredu srednje

Zakon Srbije kaže da se srednjoškolske ekskurzije mogu organizovati u inostranstvu tek u 3. i 4. srednje, tako da, eto šanse da se gomila tinejdžera prošeta po Evropi i upozna se sa blagodetima ( čitaj: odvali se od alkohola ) Grčke, Italije, Francuske, Španije ili Češke.

Ekskurziju razredni starešina najavljuje početkom godine obaveštenjem da se ide za mesec dana i da sve to košta samo četrdeset i kusur 'iljada, plus dnevnice od nekih 30, 40 evra. Na đacima je da raspodele dva gratisa, oni se međusobno pokolju oko toga, pa razredna na kraju uzme stvar u svoje ruke i podeli gratise na 20 i kusur dela. Sledi nekih mesec dana nabavljanja pasoša, vađenja viza i drkanja oko raznih drugih papira, kao razlog neznanja prilikom ispitivanja đaci se pravdaju sa: "Spremam se za ekskurziju", iako klinac samo ladi jaja dok se ćale i keva lome da potegnu veze i izvade pasoš na vreme.

Dan uoči puta u kofere se pakuju grickalice, sokovi, 15 pari čarapa, 16 para gaća, gomila majci, pantalona. Opšte rasulo u kući.

Polazi se sa nekog parkinga u 5 ujutru, noć pre toga kol'ko god da se trudiš, nema šanse da spavaš više od pola sata. Putuje se ceo dan, staje se nekoliko puta, na prvoj benzinskoj pumpi troše se prve pare - odeljenski pušači kupuju po boks "Marlbora", kol'ko da potraje prva dva dana.

Stiže se u hotel oko 8 uveče, tačno na večeru, tu će razredni starešina svima da podeli po ulaznicu za diskoteku koja je ujedno i žeton za besplatno piće.

I ETO! Napokon, posle ko zna koliko hiljada kilometara puta, vrhunac ekskurzije - prilika da se svi kolektivno masakriraju od piva, balantajnsa , Džonija ili Džeka; ćaletova prepečenica je svoju ulogu odigrala još u hotelskoj sobi. Odeljenske face noć će provesti valjajući se u svojem izbljuvku, ali to je fora , šta bi inače prepričavali svojim ortacima kući? Napije se i po neka riba, zakrljaju se neki iz odeljenja, razredne starešine ne podignu ni glas na njih, navikli su, jebiga.

I tako sve, puta 6. Kinta se sprca do trećeg dana u najk šopu, na alkohol i suvenire. Drugi dan se pije u sobi, treći dan u diskoteci, četvrti u sobi , peti u sobi, dok se šesti dan pije opet u diskoteci i to najžešće zato što se sutra pali kući.

Deca se vraćaju kući sa gomilom snežnih kugli u kojima su razni Koloseumi, Ajfelove kule i Krivi Tornjevi, razglednicama iz Paralije, sombrerovima , novim patikama i dresovima Juventusa, Milana, Olimpijakosa ili Panatanaikosa.

Kada se prepričavaju utisci redosled je: šljokali smo, šljokali, zezali se, šljokali, kupovali, šljokali, zezali se, šljokali u sobi, kupovali, šljokali. Na pitanje: "Pa dobro, kakav je Koloseum?" odgovara se sa: " Pa ništa posebno... ali znaš kak'e sam tike uz'o u Rimu taj dan, 50 evra, džabe!"

Komentari

u drugoj godini se ide u inostranstvo.

иначе додај само и дрес Олимпијакоса и Паока и дефиниција ће бити ремек дјело...
за ово до сада апсолутни +

Вуле , пре 2 године кад смо ми требали да идемо , нису дали , можда сад може , мада сумњам...

По закону се не може, али ако директор мало повуче неке везе, онда може.
Плус за дефку. :)

Kod nas u gimnaziji (u koju ne idem, nego sam upucen) u drugoj se ide u Grcku a u trecoj u Italiju, prosle godine isli.

А у четвртој у Сан Франциско? :)

Vukasine, kako je to imati 15 godina?

U pravu je Vule, koliko god to cudno zvucalo. :)

U cetvrtoj ne idu nigde, pajseri.

Mi smo išli u Novi Sad. Ovaj, ne svidža mi se definicija, nikako.

Ni meni nije nešto posebno, al + za trud.

Nije toliko kreativna definicija,više liči na dnevnik ali ipak +čina :)

Previše gramatičkih grešaka.
-

Meni ovo nekako bledo.

Грешке су вероватно због тога што сам тада куцао на две-на три, па написао срање.

А јесте бледо, слажем се.

Iskidao :D haha +

Jbt, bukvalno si prepricao moju ekskurziju!!! Fenomenalno, pluscina!

ja tek sad treba da idem. Istina xD

Isao sam ja u drugom razredu u Madjarsku, to je bilo 2003.

Jes' da volim tvoje defke,ali na ovu sam teška srca dao +
Mnogo je nekako bled opis, kao da si pisao na silu.

Ali jes' istina, pola mojih drugara se ne seća šta je videlo i gde je bilo,ali mogu u detalje da ti opišu šta su tačno popili tih dana :)

Писано је пре годину и по дана, рекох већ да је лоша.

Ситуација од прошле године се понавља. Старт за неких 7 дана... Пљус.

Bravo majstore... Svaka cast!!! +++++

Uopste nisi u pravu. Kod nas sada prva i druga godina idu zajedno. Bec i Budimpesta. A 3 godina uopste ne ide jer oni pocinju da placuju vec matursku :)

Колико се сећам, ми смо ишли у другој у Мађарску, трећа Грчка и четврта Италија...

a gde je tu SEX?! :) kako ekskurzija u 3. i 4. bez sexa?:) sto se tice znamenitosti, dao sam kameru drugaru koji je tako malo pasivan da snima sve gde smo bili pa sam gledao kad sam dosao kuci... :)

ту ће разреди старешина свима да подели по улазницу за дискотеку која је уједно и жетон за бесплатно пиће.
al ovo nisam verovao da ce se iko setiti xD
ps: stavi razredni umesto razredi

ех, кад се сетим моје екскурзије... у четвртој години сам за тај жетон први пут пробао текилу, потом сам дао 50 евра за флашу и унередио се... бејаху то лепа времена

колко ја знам у гимназијама се иде и у другој години у иностранство а у стручним школама 3. и 4. !Тралалала

ja sam i u prvoj godini isao u inostranstvo :p :D

Naravno + ....Ovo je realnost do bola ....naime mi idemo 20-tog septembra na exurziju ...msm da ce sve ovako biti , osim ako nas policija ne vrati kuci ili nesto slicno ...samo bih to dodao ..i necu kupovati sve stvari samo cu dati pare na alkohol...ono "Alkohola tonaa"

ovo je jedna od najboljih definicja koju sam procitao u zivotu!!!!!!!!

Krajem septembra sad 3. godina ide u Prag i Budimpestu :D sve je tacno sto si rekao + XD

kod nas je bilo i alkoholisanje na plaži, jebi ga, ima se može se

Eee deco,niste vi krali po trznim centrima u madjarskoj,grckoj,italiji,pa prodavali pajtasima u sobi za 10-20 jura kako bi imali za pola litre viskija :)))

Neki streberi ti dali -...
inace, idem za 20 dana na exkurziju :D i radujem se buducim dogadjajima :) od mene + i patrik

Ovo je za odabrane!!! :D +++

Treca Prag, Bratislava i Budimpesta, a cetvrta Atina, Solun, Paralija. Eh, bilo je davno-al' je bilo baaaaaaas lepo, i bez obzira na basnoslovne kolicine alkohola, secam se cak i po neke znamenitosti. Sto bi rekla jedna moja drugarica "Bolje sad' da putujem, ko zna za kakvog cu se idiota udati." Phahahahahah.. Definicija ti je super, jeste vise kao "novinski feljton" ali je sasvim ok. Od mene +, a Patrik jer zelim opet da je citam pa cu je tako lakse naci :)) ;)

Ja sam i u 1 godini isao u inostranstvo(madjarska)

Neverovatno dobro!!! +++!! :D

A Barsin dres iz Spanije? :)

odlična defka, za odabrane..
inače, kod mene u gimnaziji se i u prvoj godini ide u inostranstvo :)) imamo saradnju sa onom srpskom gimnazijom u budimpešti pa idemo tamo u "posetu", a ne na exkurziju, al' isto ti se vata.. 3 dana se ostaje tako da je to exkurzija sa drugim nazivom :P

Au nema jaca na vuki ++++++

Meni je bukvalno ovakva bila ekskurzija u 3. godini Isli smo u Paraliju xD

od 5 dana,6 smo bili pijani u Paraliji :DDD

od 5 dana,6 smo bili pijani u Paraliji :DDD

Peki izvini morao sam ovu pamet da istaknem!

JovanaPAMET: ''Svako je pametan samo onoliko koliko pameti uspe da upotrebi, a ne onoliko koliko je ima'' -Dušan Radović

dejs , jos gluplji si veruj mi...

dobro ima i nas koji vole da svrljaju po gradu,kupuju ... uvece ne da sljokaju svako vece .. 1 vece eventualno 2 .. ostalo za zezanje .. jebes ekskurziju kad si uvek pijan,mamuran i sta .. niceg se ne secas .. -.- :P .. ali ipak + .. P.S fali dres Barce .:)))))))))))))))

Samo si izostavio shljokanje u autobusu pri polasku, kada se tona ushtekanog pica isplanirana da traje ceo put popije josh do izlaska iz drzave

Mi iz NS smo isli i u prvoj godini u inostranstvo.

I pretpostavio sam da će imati gomilu lajkova na fejsu.

Skroz tačno, šteta što ne može više pluseva...

uopste nije losa defka, nemoj da te loze, +cina, sve je tako kako si rekao

apsolutna istina, do zadnje reci !

Kod nas je drugačije situacija.
-1: Organizujemo "Party" u najvećoj sobi u hotelu. Dolaze sve cure.
-2: Party? Ti tako nazivaš orgije?