Prijava
   

Estetičar/ka

Osoba koja na socijalnim mrežama izražava svoje shvatanje lepote bazirajući se na, po većini ljudi, neobičnom i iracionalnom razmišljanju. S obzirom da je estetika objektivna nauka, oni doživljavaju istu iz drugačijeg ugla od prosečnog čoveka.

BLAGI ESTETIČARI
Na slikama se često pojavljuju neobični kadrovi i drže se pravila "sve što je neobično je lepo". Blagi estetičari vrednuju čiste i neobrađene slike, u glavnom bez dodatnih efekata i suvišnog "sredjivanja" slike. Neke su smeštene na neobičnim mestima, ali česte su pojave zalaska i izlaska sunca, napuštene oronule zgrade itd.

(EKSTREMNI) ESTETIČARI
Kod "ekstremnih" estetičara može se uvideti šablonski pristup uredjivanja i pojava na slikama. U slikama se često pojavljuju lanci i katanci, vatra raznih boja i simboli/motivi kultova. Skoro svaki ovakav estetičar bude oslovljavan sa terminom "sektaš", u glavnom zbog svog načina oblačenja (lanci, katanci, crna odeća, kod ženskog pola prekomerna upotreba crne šminke, majce sa kultnim simbolima i motivima i drugo). Česta je pojava slika u ogledalu.

"Au brate pogledaj onu estetičarku tamo"
--Ma zajebi me, sto posto je u nekoj sekti.
"Pratim je na instagramu, slikala se u majci sa pentagramom"
--Pa kažem ti ja, sektašica klasična.

Komentari

Čest je i naziv ,,Drogoš", s' pravom