Prijava
   

EXIT

Muzički festival koji, sva je prilika, finansira Velika Britanija, ne bi li njihova mladež na kojoj svet ostaje tu svakog jula iživljavala tokom godine nakupljenu negativnu energiju i frustracije, a da oni ne moraju da se bakću sa neredom koji posle toga ostaje. Centar Novog Sada popodne pre početka Egzita: sa Trga slobode dopire očaravajući zvuk gajdi, okolne ulice su pune polugole omladine, pretežno škotske nacionalnosti, koji se kreću u većim grupama, galame, nose sa sobom kartone votke i keze se kao uduvani (što verovatno i jesu). Devojke uglavnom furaju neki neo-hipi imidž, odeće na sebi imaju taman toliko da pokriju ono što se pokriti treba. Prizor njihovih bolesno bledih tela, neopranih kosurdača i rahitičnih udova svakog heteroseksualnog muškarca bi odmah naveo na promenu seksualne orijentacije. Ta zamisao, međutim, gubi se onog trenutka kada vidite njihove zemljake muškog pola. Takvo ponašanje, naravno, kod nas izaziva salve oduševljenja. A da li je tako i u njihovim domovinama? Probajte malo glasnije da govorite na ulici nekog većeg evropskog grada (razume se, na srpskom). Moje iskustvo: šetam prepunim minhenskim Marienplatz-om, u tom trenutku me zove mama, veza je, naravno, očajna, i ja svim silama pokušavam sa njom da uspostavim kontakt. Vičem: 'Halo! Mama! Ništa te nečujem! Loša veza! Šta? Šta...'. Prvo, svi oko mene počinju da bulje kao da imam rogove, a ubrzo se tu stvara i ljubazni gospodin, sa sve pitanjem u fazonu 'Gibt es ein Problem?'. Ali, kad gomila razularenih polugolih Britanaca vršlja kroz NS kao kroz stanični WC, to je OK. Mi, jadni, napaćeni i zaostali, ne znamo šta bi sa nama bilo da oni nisu odvojili nekoliko dana svog dragocenog vremena da nas kultivišu, da nam pokažu šta je crno, a šta belo. MORE, M'RŠ U PIČKU MATERINU!!!

Komentari

+++++++++++++++++++++++++++

exit ili guča?
- ni exit ni guča

Treba ih videti ujutru kad se vracaju sa tvrdjave...narocito ako je bilo kise i blata :)))

pluscina

Jao, hvala vam ko braći rođenoj! A ja se taman spremio za minus-masakar :) !

@podmitljivi
Ne znam kako na to gledaju ljudi koji nisu imali prilike da ih vide, pa misle mozda ono, dolaze nam stranci, do jaja...ali ovi koji su ih videli (tj. gledali par dana) sigurno ti nece dati nijedan minus.
:)))

Pa, ja baš i govorim iz perspektive nekoga ko je imao to 'zadovoljstvo' da ih gleda nekoliko dana.

Mozda ti samo daju minus prodavci oko i na Tvrdjavi sto su im valjali flasicu vode za 200 din ili pljeskavicu za 300 :)))

Razumem te skroz, i ja sam ih nazalost gledao 4 dana :)

Potpuno si u pravu!

Ove i prošle godine sam propustio Egzit zbog školskih obaveza. 2006. i 2007. sam išao, i mogu reći da sam se odlično proveo, ali to nije bila zasluga stranaca i muzike, već isključivo dobrog društva. Pravi prijatelji su zakon! Ne treba da pljunete tolike pare da biste se dobro proveli (ne znam koliko koštaju karte, ja sam preko neke 'veze' nabavljao po ceni od 5000 za sva 4 dana), sve dok su oko vas pravi ljudi.

+ naravno!!! divna prilika da vidimo kako je to divno biti europejac(gejac)...ali i divna prilika da udelis dlan nekom uobraženom ostrvskom idiotu koji te non-stop gura i gazi...
pa nek ide da se zali obezbedjenju

Mozemo mi da ih ne volimo, pljuemo, kunemo ali cinjenica je da je njima do jaja a to sta kaze sacica forumasa u srbiji...bas njih boli dupe. Inace ne ponasaju se ovako samo u srbiji vec svuda gde odu. Sta te bre boli dupe, imas kartu, imas drustvo, kupi pivo i ne obracaja paznju na njih.

Ipak ni meni nije jasan njihov trip sa valjanjem u blatu, ko da ga nemaju dovoljno u engleskoj pa im treba nase...

no dobro ako vole....

Da citiram medicusa: Pljus koljega!

aguanile

Mene se to šta oni rade, bilo valjanje u blatu ili pišanje uz vetar, uopšte ne tiče. Takođe, nisam spominjao njihovo ponašanje u toku samog festivala, na Tvrđavi, šta bi drugo divljač u džungli radila no divljala, već to paradiranje po centru Novog Sada u vrlo, pa... neobičnom izdanju, i to u sred bela dana! I, što reče predrazinjo, razumeće me oni koji su to videli, a ja sam ih se, bogme, nagledao! Sva sreća da poslednjeg dana Egzita nisam bio u NS, pa sam tu instant-evropejizaciju trpeo samo prva tri.

Eeeee, jos malo pa Sengenskaviza : braco, prilika da im pokazemo kako se mi veselimo!

:)

Ti Narodi nisu disciplinovani sami od sebe kao sto mislimo, kulturni, vode racuna o ekologiji, cistoci ulica itd. Natjerale su ih kazne, a kad se nadju u nekoj drugoj sredini, prepuste se zivotinjskom instinktu.

Sengenskaviza, potpuno si u pravu! Moja nastavnica biologije iz osnovne škole, divna i vrlo stroga žena, zbog koje sam zavoleo najpre biologiju, a kasnije i medicinu, rekla je jednom prilikom nešto u fazonu, ne vode računa Švajcarci o životnoj sredini zato što su oni prirodno bolji od nas, već kad bi, što je kod nas slučaj, praznu kutiju cigara bacili na trotoar, u momentu bi se tu stvorio policajac i napisao kaznu od 1000 franaka, pa bi onda razmislili pre nego što bi im nešto tako ponovo palo na pamet.

pilsPlus, ali, dobro hladan! :)

ne vode računa Švajcarci o životnoj sredini zato što su oni prirodno bolji od nas, već kad bi, što je kod nas slučaj, praznu kutiju cigara bacili na trotoar, u momentu bi se tu stvorio policajac i napisao kaznu od 1000 franaka, pa bi onda razmislili pre nego što bi im nešto tako ponovo palo na pamet.
+ Za nastavnicu biologije