Prijava
   

Februar

    Rođen u drugom mesecu jedne hladne zime kao drugi od dvanaestoro braće. Početak njegovog života nije mnogo obećavao. Februar je odmah po rođenju skoro pa promrzao nakon što ga je majka Godina ispustila u smet, što je do neke mere odredilo njegov dalji razvoj. Ostao je kratak, nerazvijen i sprčen dok su, na primer, njegova braća Jul i Avgust sa lakoćom barili ribe u bikiniju, na plaži. Imali su žvaku da im namažu leđa kremom za sunčanje, a Februar je od žvaki imao samo Balonku iz Paraćina. Pored Februara su prolazile samo senke takvih, blede i trome, zabundane do glave. A on je prema njima bio hladan i namršten, oštar i ljut.

    Veliki deo svog života, Februar ne oseti nežnu, žensku kožu, potamnelu od Sunca, radosnu, veselu i srećnu, uzbuđenu i punu života. Tako proćelav, neizraslih udova, sa blagom retardacijom koju oduvek vuče kao kletvu, Februar se uvek zadovoljavao onim otpacima koji su do njega zalutali. Sa njim u društvu, devojke više nisu bile vesele i srećne. Na sam njihov pogled da im se približava, postajale su tužne, ogorčene, suicidnih razmišljanja. Ali takav je Februar. Odjednom, i njega je pogledao Bog. Beše sneg do pojasa, zavejani proplanci, monotono i glupo vreme. Na vrata njegove kuće pokucala je promrzla devojka. Ugledavši je, Februar se odmah setio priče svoje majke i to kako je bio u sličnoj situaciji. Pomogao joj je. U momentu, hladan izraz lica mu se promenio. Više nije bio namršten, nekako se ozario i poverovao da se ispod te hladne fasade krije uvod u nešto lepše; uvod u sopstveno proleće. Tako i beše. Devojci se Februarovo novo lice toliko svidelo da se odmah zaljubila u njega, a On je već uzleteo za mrvu trenutka, ubrzo po otvaranju vrata.

    U nekim spisima postoji podatak da se to dogodilo polovinom nekog meseca. Nisu znali kog. Od tada, kao datum za Februarovo zaljubljivanje uzet je 14-ti februar – dan kada je Februar potpuno izgubio kontrolu nad svojim osećanjima. Onaj proćelavi, ogorčeni kepec postao je lepši i srećniji od svoje braće. To je Februar.

Komentari

baš mi se svidja kako si napisao, plus

brate koji si ti romanticar, e :D +
btnj, pricaj ovo devojkama lololo

Nije ''klasična'' defka, ali je fino i bajkovito.
Bila bi fora da si postavio 14-og
+

Љепо је ово, чеги. +++

Jadan februar. Zasluzuje vise ljubavi.

А где су мачке у овој причи?
+ иако немам девојку :(

На врата његове куће покуцала је промрзла девојка. Угледавши је, Фебруар

je uvukao u kuću, gagovao, vezao za stolicu i ostavio u podrmu do kraja septembra.

Očekivala sam ovakav nekakav obrt. Ali dobro ti je ovako :) +

иако немам девојку

A sve one plavuše sa kojima se slikaš (pa ih kropuješ) :)

Bila bi fora da si postavio 14-og

Четрнаести је ту онако, због фебруара.

Jadan februar. Zasluzuje vise ljubavi.

Има четрнаести баш због тога.

А где су мачке у овој причи?

Биле су фикс кола али им се није дало.

je uvukao u kuću, gagovao, vezao za stolicu i ostavio u podrmu do kraja septembra.

Očekivala sam ovakav nekakav obrt. Ali dobro ti je ovako :)

Не уклапаху се :)

Lepo je napisano, ja volim ove romantične definicije. Samo što kaže Mort-riša fali ti obrt. Možda da je devojka ipak bila veštica koja se pretvorila u mačku? (pohotnu februarsku mačku?) +

Možda da je devojka ipak bila veštica koja se pretvorila u mačku?
(pohotnu februarsku mačku?)

Nije mi se uklapala u jednu lepu februarsku priču. Kao da hoću da ubacim Real u srpski fudbal :) Rekoh da ostane u tonu do kraja, da ne ubacujem pohotne mačke. Ali shvatam šta hoćeš da kažeš.

Kažem ja volim ove romantične, al sam ovde u manjini.

Jebi se, bre. Sad me uvati me neka depresija... +

Koja ti je ta Desperija? :)