Prijava
   

Feng Shui

Nisam hteo da lupam minuseve ZaMaloGeniju i hteo bi da svima preko def.-a skrenem pažnju.
1.Feng šui je drevna kineska umetnost raspoređivanja nameštaja i prostorija u životnom prostoru.Ima veze sa isto tako drevnom Zen kulturom kineske arhitekture.Veruje se da praktikovanje tih istočnoazijskih trikova poboljšava stanje ljudske psihe i u više navrata je to naučno dokazano.Postoje mnogi dokotorati iz arhitekture o tome.
2.U našoj dragoj zemljici na brdovitom balkanu je ovaj, kao i mnogi drugi trendovi izopačen i sad predstavlja ,kao što rekoše neki, čisto proseravanja ruralno odgojenih ličnosti iz srpskog džet seta.
3.Malo mi čudno deluje da svi ti visoko obrazovani lupači definicija na nama svima dragoj Vukajliji nisu čuli za stvarno značenje feng šuia, već su to prvi put videli na nekim TV debaklima Lune Lu ili tako neke glamur-vona-bi voditeljke.
4.Dizajn modernog nameštaja u najvećem broju slučajeva jeste golo govno ali ima i onog na kome su zajedno radili dizajneri i kojekakvi doktori koji se verovatno bolje razumeju u fizionomiju i prirodne položaje ljudksog tela pa ne treba generalizovati stvari i bacati hejt na nešto o čemu se nema dobro potkovano znanje i argumenti.
5.Kinezi su pre par hiljada godina praktikovali Feng-šui koji je ničim izazvano muški popljuvan na ovom sajtu i tim istim kinezima mi sada možemo da pljunemo pod prozor po pitanju razvijenosti.eto...

Komentari

Tihi je definisao tvoj broj 2. :)

Ne vjerujem u feng sui, nikad mi nije smetalo sto je glava kreveta naslonjena na istu stranu zida gdje su i vrata, ili prozor.

Da li si ti čist!?
KAda sam ja tačno pljuvao feng-shui?
Samo sam kritikovao zvezde koje se koriste feng-shuijem, a ne znaju šta je...komercijalizuju ga.I čemu ono objašnjenje za feng-shui, kao da ja ne znam šta je to...to je ponižavanje!
Ja obožavam sve što je azijsko...i još kinesko!

A, drugo...ja se zaista bavim numerološkim feng--shuijem i kristalima...šta misliš zašto ja nosim ametist na prstu i žad i lapis oko vrata???

Kako se usuđuješ da me ponižavaš na taj način...potpuno sam razjaren!!!!

нисам тебе тео да узмем у контекст...извини
.ал јесте да се жешће они смрадићи на б92 просеравају са тим

Mene ćete da učite šta je feng-shui...

екстра ако знаш...али има и оних који серу, а не знају о чему серу...

@sengenskaviza
ne mogu da te nateram da verujesh u to, ali ta sranja sa polozajem kreveta, prozora i vrata su STVARNA!ne bi dzaba to shtrebao ceo semestar ako nema efekta...to bi bilo kao kad bi ja rekao nesto tipa:
Ne verujem ja u ta sranja da Aspirin smanjuje glavobolju znash to ljudi samo seru, nemaju oni veze...
ili
To da ce jabuka da padne na zemlju ako je bacish u zduhva, to je chisto njutnovo proseravanje, znash, on bio malo debila pa tako pushtao neke fore

Naravno da su stvarna...energija je svuda oko nas i treba je usmeravati.I rešavati se negativne..

al kad si baci def. za feng shui trebao si i da dash podrobno objashnjen istog, jerbo ima majmuna koji pojma nemaju shta je to

Alal ti svaka reč Genksta

Ne znam, nikad nisam primjetio ikakav efekat, a krevet je premjestan vise puta.

Tihi vjeruje u ta sranja... on se cak boji vlaske magije, pa ti vidi...

:)

Verujem, nego šta...
Ja verujem u energiju.

I materiju.
Ja sam filosof...

A vlaška magija je jedino čega se bojim.
U astrologiju ne verujem...

A ja materijalista : nek je meni topla soba i udoban krevet, pa gdje god postavljen bio.

You are material girl...
and we are living in a material world

Preporučujem ti da pogledaš Bullshit (Penn i Teller) emisiju o Feng Shui-ju... Kad su otišli kod nekoliko "naučnika" i svaki im je ispričao suprotno kako bi test-kuća trebalo da se uredi.... otada više ne verujem u Feng Shui :)