Prijava
   

feniks

Mitsko bice. Ptica. Ima osobinu da nakon sto se rodi, gori iznutra snaznim plamenom zivota sto izgleda prelepo. Medjutim, Feniks sam sebe sagori i pretvori se u pepeo. Tu nastupa ono najzanimljivije - rodi se ponovo iz pepela, jos lepsi nego sto je bio.
Simbolizuje ponovno vracanje na staro, na sve ono divno sto je postojalo ranije i to uprkos i najgorim nedacama.

Komentari

ah, te enciklopedije... -

Kujo, zaista te postujem kao nekoga ko je mnogo duze na sajtu od mene. Ali nemoj da kenjas! To sto imam siroku opstu kulturu, sto znam da se izrazavam i sto se zanimam za neke stvari (kao sto je epska fantastika, npr) ne znaci da sam plagijator. Zabole me za minus, ali prozivanje nije u redu.

Evo ti plus od mene, a primer za feniksa je Gvozdenović.

Pa ja zaista ne vidim ništa originalno u ovoj definiciji. Ovo je jedno opšte mesto. Zamisli da sam ja definisao kadar kao najmanji dinamičku jedinicu filma. Šta bi tu bilo originalno? A nije netačno, a nije ni prepisano... samo se bavim time...

Tu široku opštu kulturu provuci kroz tvoje filtere duha ili duhovitosti ili čega već, i od mene imaš plus. Ja svakoj definiciji koju mogu da pročitam negde drugde dam -. I nemoj da se vređaš. Ja znam da možeš bolje od ovog.

Dovoljno je originalno samim tim sto sam ga prvi definisao. Slozices se s tim bar, nadam se.

@Reservoir dog - ne mogu Gvozdena staviti u primer bas za svaku defku. :-) pozitivni negativac

Ok, izvinjavam se zbog nekih malo grubljih reci. Ucinilo mi se, na pocetku, da si nesto drugo hteo da kazes. Hvala!

U tom pogledu jeste originalno, slažem se. Nema ljutiš!