Prijava
   

Fenserizacija

Fenserizacija je proces koji se odvija po principu "Čula žaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu".

Svaki događaj koji je u početku za posetioce imao iskrene pobornike te manifestacije, a nakon određenog vremena su počeli da dolaze i Kurta i Murta, smatra se fenserizovanim.

I, onaj starosedelac određene manifestacije, kada sa setom priča o početku iste, dok nije bila fenserizovana, počinje sa "A, je l' se sećaš, u početku...".

Mada, svakom takvom događaju je izgleda krajnji cilj da se profenserizuje...

1. Egzit

"Nekad smo igrali fudbal u kampu, a sad nemaš gde ni šator da staviš od jebenih Engleza..." ;

2. Guča

"Sećaš se, pre, u svakom kafiću muzika do 5 ujutru, i to šta 'oćeš, zezanje svuda, a ovo sad... A stranaca još malo k'o na Egzitu!" ;

3. Bir fest

"Jbt, prvo su dolazili ljudi koji vole pivo i rok, a ovo sad puno neke dečurlije, malih sirena iz mora fenserki. Mada, i oni Benasija za trku imaju!".

P.S. A na štandu sa bombonama, gde standardno kupujem one vašarske, svilene (valjda znate na koje mislim), što mi je deo rituala- nema ih! Ostale su samo one fensi kisele buđave što inače mogu da se kupe na svakom koraku. Jebem ti fenserizaciju!

Komentari

+
BENI BENASI na Birfestu...-.-

Мачкер, свако омасовљење и популаризација нечега то повлачи са собом, да л' у овом или свету оном...

Idem na bir fest ali necu da pijem.

PA KOJI MOJ ONDA IDES???

Plus, slažem se. Ali ipak, da se nisu fenserizovali, mnogi ovakvi događaji ne bi dugo opstali. To je cijena.

Tkzv. komercijalizacija i to sve zbog vece zarade, a velikog gubitka celokune organizacije (gubi se na kvalitetu ozvucenja, dovode se sve losiji izvodjaci, ponuda pica drasticno se smanjuje a cene ulaza rastu)...+

Лулаби, па то је тај непрекидни круг. Мада, фенсеризација је наука, ово је само једна од грана- фенсеризација фестивала. Него, човек је таква животиња, само још, још, још... Па да имамо 75 милиона Кинеза у Гучи и 92 милиона Индијаца на Егзиту- било би нам мало ако смо годину пре тога имали по пар милиона више. :) Фенсеризација!