Prijava
   

Fotoaparat "Idiot"

Nekada je to bilo samoškljocajuće čudo za sve amatere kojima nisi mogao posle višesatnog objašnjavanja da razjasniš pojmove blenda i ekspozicija. Iako klasična fotografija nije "rocket science" nekima ćeš pre pola metra u du...
Elem, sa novim tehnologijama, dolaze i nova stanja, autofokusi, ksenoski blicevi, mega pikseli i ostale opcije koje treba da ti čin fotografisanja učine jednostavnim i uvek dostupnim pa ti bato škljocaj koliko tvoja memorijska može da podnese.
Tako dobijemo 1000 slika, da među njima ne možeš da probereš tri koje te neće biti sramota da metneš na fejsbuk da te vidi familija.

Taze si prebacio fotke sa digitalca, listaš da vidiš šta si interesantno uslikao, kad ono, na ovoj ti veliko dupe, na sledećoj izgledaš grbavo, na sledećoj te blic napravio na vampira-karakondžulu, na sledećoj žmuriš, sledeća mutna iako imaš mirnu ruku k'o Jasna Šekarić, na svakoj drugoj ti autofokus autofokusirao akne koje nisi ni znao da imaš... Ni jedna slika na kojoj ličiš na sebe, a kamo li da izgledaš "reprezentativno".
Dok smo bili ograničeni na 36, od njih je u najgorem slučaju moralo da uspe bar 20, a sada nam ni fotošop nije dovoljan da izbaci akne iz prvog plana i napravi lepe uspomene, a mi škljocamo i škljocamo.
Filozofsko pitanje: Ko je ovde idiot?

Komentari

Истина, много су напредовали, али још увек 97% најновијих идиота не може да се пореди са прозумерима од пре 5, 6 година а иако ови идиоти имају дупло већи број мегапиксела.
О ДСЛР-овима и да не говорим.
Енивеј, овде иде плус.

Volim ove edukativne
+

Naučno obrazovni program.

+

Zato je instagram toliko popularan. +

Kako moćna defka +

+ :) Istina. Da, ne mogu idioti da se porede sa prosumerima ni tada a ni sada. Jednostavno, nije ista klasa ni po ceni ni po kvalitetu. Inače, džaba napredak tehnologije, u kvalitetu optike tj. sočiva je stvar. Ono dalje je manje važno.

Leže plusko ko penzija.

Сјебао сам својима фотоапарат једном, дан уочи поласка на море. Тада сам ја испао идиот, а не он. +

ispao si i sad
+ za def