Frizerski salon na periferiji

proka 2011-05-30 15:18:41 +0000

То је место које су сви макар једном посетили. Иако на прљавом, глинавом, прашњавом излогу пише да је 'мушко-женски' у њега женска нога није крочила од пролећа 1997. године. Унутра се налазе две столице за шишање и неколико мањих са стране, намењених онима који чекају. Раде обично два фризера, и ако сте потрефили прави тренутак, једног ћете затећи како једе масан бурек и на мини ТВу гледа пренос тенсиког меча Ђоковић - Надал, а други опслужује полућелавог пензионера који је дошао да поткрати косу. На зидовима висе календари са полуголим женама, слике генерала Ратка Младића и бесних аутомобила италијанске производње. Ту је и обавезни блејач, особа која живи у комшилуку и свакодневно виси у салону где се информише о питањима од животне важности, попуњава тикете за оближњу кладионицу и чита 'Курир' и 'Спортски журнал', једина два гласила која су у понуди. Салонска опрема и није богзна каква - ту је неколико зарђалих маказа, бритава из арсенала југословенске краљевске војске, кинеских машиница за шишање и лојавих румунских гелова за косу. У ћошку је и пећ бубњара која се заложи зими и зачади цео салон, тако да је немали број муштерија отишао кући са асиметричном фризуром.

(улази локални дизелаш Дуле)

- Де сте фратели, ш'а маи, дај ме подшишај кеве ти, нешто ме врућина напала...

(фризер)

- Како ћеш брате, 'оћеш тајсонку, мандракушу, талијанку, нулерицу...

(локални дизелаш Дуле)

- Ма бате само ме шишај, може нека тарзанка, нисам је одавно фурао...

5
47 : 2
  1. Opisano je tako da bukvalno imam sliku ispred očiju. (: Plus k'o vrata!

  2. Pre 13 godina ovakav kvalitet niko nije primećivao.
    Je l' to samo na Vuki?
    Ili i šire?

  3. Dobra, ali si zaboravio obavezni opasač (obično široki, crn od upotrebe, Made in JNA), okačen o ekser na zidu za oštrenje britve za brijanje, "Tesla" radio u uglu, dimenzija 1x1 m minimum, verzija za šatre i vašare otvorenog tipa, kao i olinjalu mačku kraj bubnjare, optuženi na raskošnom ćilimu od dlaka povrh olajisanog patosa.

Omiljeno za [4]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.