Prijava
   

Fudbaleri San Marina

Ljudi koji su jedni od retkih pravih fudbalera u današnjoj eri preplaćenih manekena i zalizanih pičaka koje se bacakaju po terenima i uzimaju para i para za nešto što ne znaju da rade. San Marino je tim koji služi za nabijanje rukometne gol razlike, tim koji je od 1986 osvojio ukupno 2 boda, protiv Turske i Letonije, tim koji ima samo jednu pobedu, i to u prijateljskom meču protiv Lihtenštajna, i ekipa koja ima preko 70 poraza. Gubili su sa dvocifrenim rezultatima, 0-13 od Nemaca i 0-11 od Holandije. Ubedljivo su poslednji na fifinoj rang listi, iza Andore, Monserata i Američke Samoe. Ali u svakim kvalifikacijama, znajući da će biti razvaljeni, oni izlaze na teren i daju sve od sebe i uživaju u tome što rade. Možda su i mazohisti, a možda su naprosto pravi sportisti na koje bi mnoge pičketine koje u 45. minutu odluče da više neće da trče jer će im se pokvariti tarzanka i neće moći da se odvale na splavu od kokanidje i džonija, mogle da se ugledaju.

17. novembra 1993, San Marino je igrao sa Engleskom u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo u Americi. Izveli su loptu sa centra, i odmah je izgubili. Stjuart Pirs, odbrambeni igrač Engleske, je vratio loptu golmanu Simenu. Medjutim,pas je bio prekratak i napadač San Marina Davide Gvaltieri je uspeo da je prosledi u gol. San Marino je vodio posle 8.3 sekunde, i to je najbrži gol u seniorskoj utakmici vezanoj za svetsko prvenstvo ikad.

Komentari

Па, ајд плус, али оно... Ја сам био тамо, упознао људе, поднебље. Знаш како су они пребогато богати, врсте безобразно? Утерали су курчину и Италији и ЕУ, и тааако лепо живе да их боли курац да се баве спортом :)

Možda su i mazohisti

KOBJASNNNNN!

Мала дигресија, мислим да је најбржи гол на свету постигао Дејан Рамбо Петковић, за младу репрензетацију СФРЈ, против Кипра. Две - три секунде, колико је требало да лопта са центра уђе у гол.
И биле су исто неке квалификације за светско првенство, година '88-'89. Тако нешто.

moguce, ja se ovog gola skoro setio, pa reko aj da vidim koji su najbrzi ikad. nasao sam na nekoj fifinoj listi da ovaj gvaltierijev i jeste najbrzi ikad, mada mozda nije tacno,a mozda su gledali samo seniorsku konkurenciju. hvala na informaciji, u svakom slucaju.

napisao sam "seniorskoj". valja ispostovati ramba.