Prijava
   

Glavni Pretres u sudskom postupku protiv ubice izvesne veleizdajnice Sonje Biserko

- Zaseda Krivično Veće Višeg Suda u Beogradu, predsedava sudija Lidija Đukić. Ustanite.
- Dobar dan, gospodo, sedite. Zamoliću vas najpre da se, dok ste u mojoj sudnici, uzdržite od korišćenja mobilnih i sličnih aparata, jer ću u suprotnom biti primorana da vas kaznim za nepoštovanje istog. Gospodine Javni Tužioče, ja ne vidim ovde treću kopiju optužnice...?
- Da, ovaj, oprostite, gospođo Sudija, referentna služba nije...
- Da, da, čula sam to već mali milion puta...nemojte da se ponovi. Gospodine Javni Branioče, nemojte se podsmevati vašem cenjenom kolegi, ni vi Sudu niste dostavili punomoćje tužene strane da je zastupate...
- To je zato što ja želim da zastupam samog sebe!!!
- Gospodine Optuženi, molim vas da se ne obraćate Sudu bez prethodne dozvole istog, u svemu ovom IPAK postoji neki red, znate...Vi, dakle, želite da zastupate samog sebe, je li tako?
- Tako je, gospođo Sudija. I ja zaista ne vidim u čemu je tu problem, iskren da budem. Ja, doduše, jeste da nemam neko posebno pravno znanje i iskustvo - tj. barem ne do ovog trenutka - ali isto tako nemam ni najmanje sumnje u to da sebe i navodna dela koja sam počinio mogu najbolje da "odbranim"...ako tu uopšte i ima nešto da se "odbrani".
- Razumem. Vi, dakle, priznajete zločin koji ste počinili?
- Nemojte mi ubacivati reči u usta, gđo Sudija. Ja sam rekao "navodna dela", ne i "očita"...Uostalom, možda bi najbolje bilo da mi pročitate optužnicu, cenim da je to i po propisu sledeća tačka u dinamici suđenja...
- Hm, tako je...ali ću vas isto tako i lepo upozoriti da se manete oratorstva i elokvencije u daljem toku ove rasprave, ja to nikako neću trpeti.
- Naravno, gđo Sudinice.
- Ustanite. :khm: Gospodine M.K, sa stalnim prebivalištem u ulici Peđe Milosavljevića broj 34 na Novom Beogradu, opština Bežanijska Kosa, vi ste optuženi da ste 4. februara ove godine u 22 sata po lokalnom vremenu i sa predumišljajem, eksplozivnom napravom na daljinsko aktiviranje razneli automobil marke Pežo i pri tome ubili ljudsku individuu Sonju Biserko, predsednicu Helsinškog Odbora za Ljudska Prava u Srbiji, i L.M-a, njenog telohranitelja, koji se u tom trenutku nalazio sa njom u kolima. Da li ste razumeli optužnicu?
- Jesam, gđo Sudija.
- Kako se izjašnjavate?
- Nisam kriv, gđo Sudija. Da ne kažem not gilti, hehehe...
- Molim vas da se ne sprdate sa postupkom izjašnjavanja o krivici, gospodine Optuženi. Sud nimalo ne interesuje vaša fascinacija holivudskim filmovima...Vi se, dakle, izašnjavate nevinim za neprirodnu smrt dva ljudska bića?
- Opet demagogišete, gđo Sudija, mislim, gledao sam ja "Moj rođak Vini" sa Džoi Pešijem i Marizom Tomei, znate. Ja JESAM odgovoran za smrt jednog ljudskog bića, doduše gorile - iako je to, naravno, u čitavoj stvari bila očigledna "kolateralna šteta" - ali da je ONO DRUGO "ljudsko biće" i da sam ga "ubio"...e, tu nam se već poimanja bazno razilaze, cenjena gđo Sudija!
- Da proverim da li sam vas dobro razumela...Vi, dakle, priznajete da ste sa namerom ubili gđu Biserko, ali da je niste ubili, i da je gospodin M. bio puka usputna žrtva ovog prvog zločina, je li tako?
- Da i Ne, gđo Sudija...
- Vi se šalite, čoveče?!
- Ne, nimalo. Znate, sve se ustvari svodi na to šta VI podrazumevate pod terminom "ubistvo" i kako JA definišem taj pojam...
- JA ne PODRAZUMEVAM ništa, gospodine Optuženi. KRIVIČNI ZAKON REPUBLIKE SRBIJE to čini, a ja ga sprovodim.
- E, pa onda bi ta REPUBLIKA pod hitno trebala da doda par fusnota u isti, pogotovo što je u ovom slučaju upravo ona bila ta čije sam interese najviše i zastupao!
- Kakve interese, pobogu?? Vi ste ubili nevinu ženu i muškarca!
- Nevinu? Ženu? "Nevinu", da, možda u onom seksualnom smislu - mislim: ko bi to uopšte ikada i poželeo da defloriše? - ali u onom LJUDSKOM, ČOVEČJEM, SRPSKOM??? A "žena" ste, ako dozvolite gđo Sudija, vi, dok gđa Biserko ne verujem da može biti kategorisana kao oblik života poznat savremenoj biologiji...možda eventualno demonologiji.
- Šta hoćete da kažete? Da ste je ubili zato što ste u njoj videli Đavola?? Je li to bio vaš plan od početka? Da vas na sudu proglase neuračunljivim za sopstvena dela???
- Ja je nisam "ubio". Ja sam prosto oslobodio srpski narod od njene nakazne pojave i dela, njene veleizdaje, njenog blaćenja svega što je srpsko...
- Sve i da je to istina, gospodine...
- NARAVNO DA JE ISTINA!
- ...vi nemate pravo da uzimate pravdu u svoje ruke i detonirate bombe na ulicama grada od dva i po miliona stanovnika!
- 'Ajte, molim vas, pa gled'o sam da nema nikog!
- E, onda u redu. Skinite mu te lisice i recite Dobrili da mi skuva jednu kafu. Slađu.

Definicija napisana za takmičenje MizanTrophy 2

Komentari

LOLO, može, fala bogu da je pisana kao primer, da mora i primer da čitam, rokno bi se sam :D

Znači i ti gotiviš "The Grand Budapest Hotel", a? Dojajan film!

Meni se svideo, a i lik se zove Zero, pa eto :D

Samo ne kapiram na kraju, kad ih ono uhvate oni fašisti u vozu i kad odvedu Fajnsa...Kako mali Šipak preživi sve to? To nisu objasnili. Ono, kapiram da Hiće nisu mogle da zaborave na njega, pa i sve što su se obračunavali sa Rejfom...

Izgleda da su se zadovoljli time da ga iskundače u vagonu

Valjda...Ali Fajns je napravio fantastičnu ulogu, dva puta sam išao u bioskop, jebote! Ono, to mi se davno nije dogodilo...tipa od Munja:)

Jbg, mojoj ženi se nije baš dojmio, pa sam jedan deo odgledao sam. :(
A nije da gleda samo Hju Granta i tako to :(

A nije da gleda samo Hju Granta

Šta? Ima nešto i u Bred Kluniju, a? lolololo

Hahahahaha, do jaja

Glavni Pretres u sudskom postupku protiv ubice izvesne veleizdajnice Sonje Biserko

Od svih stvari koje su ikada hejtovane iz ovog ili onog razloga mislim ili pak odgovorno tvrdim da, ovaj postupak zaslužuje najveći iliv mržnje verbalnog, a svevišnjeg mi i svakog drugog vida mržnje, koji podrazumeva i upotrebu znanja stečenog na deset dana logorovanja tokom obuke teritorijalne odbrane vojske srbije.
Svaka čast za ovo.
Alternativni konsept +.
Ideološka podrška +.
Srpski jezik i kultura izražavanja +.

Alternativni konsept

Fala na agnoledžmentu, Deki:)

Fraza "dao sam ti pluls na naslov" od ove definicije više nije obična fraza.
E da, + i na defku. Veliki.

Definitivno najoriginalniji pristup, a defka čist kvalitet.

Cenim originalan pristup. Veliki + od mene.

uživancija čitati

u svemu ovom IPAK postoji neki red, znate...

NE ZNAM!!!
al si iso u detalje boktemazo. volim pristup i hepiend, premalo direktnog hejta, ali ambijent pobedijo.
+++

A bio sam u fazonu, Advokado, da ti bacim ror-verziju u PVT, ono, malo da me posavetuješ za terminologiju i to, al', rek'o, nema veze, valjda će da bidne ok...:)

@Mile

Ma, išla na radiju neka reklama, pa iš'o tekst "...u prijatnom ambijentu restorana "Žikos" u Šarlotenburgu..., i meni kliknulo nešto lolololo:)

pozzzz svima

Кол'ко добро... Свака част!

Karijeristkinjo, vrati se, sve ti je oprošteno! Bez tebe su noći duge i hladne a jutra sumorna i teška i holesterol mi skočio

Jako jako jako kvalitetno. Jako. Baš kvalitetno. Čita se u jednom dahu bukvalno. Zanimljivo. Kvalitetno. Da ima neka knjižica ili časopis "Vukajlija" ovo bi bio prvi tekst. Jako kvalitetno.
Onaj krs sa njene hipotetičke humke obeležava tvoju defku.
SVAKA ČAS PROFSORE.

misim da je lukac teo da kaze da je defka u stvari kvalitetna.

i meni se čini, ali ne mogu da tvrdim

Hvala, Lukche (jebiga pishem u internet jebenom centru, aaaaaa!!!!). Ono, hvala ti. Bukvalno. Mislim, hvala.

Bez shale sad - hvala;)

Opasna su ta tvoja pisanija, čovek pročita jednom, pa još jednom, pa dobije neke ideje. Pa ne može da spava jebote, od tih ideja, pa odluči da nešto učini po tom pitanju... Samo da se naspava.

Ili ti to piše kao alibi, da možeš posle da kažeš: "Ne znam ja, gospođo sudija, kakvi sve ludaci vise po tim sajtovima i ..." A?

Grand Budampest Hotel je film do jaja, ekipa jebe :D
Defka je odlična +
Podseća me na mog ćaleta kad kaže za babe na pešačkom : "Da je ubiješ odgovaro bi ko za čoveka"