Prijava
   

Goran iz Aleksandrovca

Muško detence, roždeno u januaru, bilo gde, makar i na slami, neće biti spasilac i preporoditelj. Neće mu doći tri mudraca sa istoka, već tri pakosne orisnice, iliti suđaje. Krvavo i sluzavo, pašće na ponjavu iza vrata, u ruke bradavičave babuskare, kojoj je ime Divna. Imaće crnu kosu, na priliku duše. Nikakav znak budućnosti i pozvanja neće mu krasiti čelo, i ništa. U godini trinaestoj, koja je baksuzna, pašće, ali će ustati, i nakrivo hodati. U šesnaestoj ješće suze svoje sa hlebom, nauka radi. U sebi sažimaće žir, hrast i opet žir, zid, ciglu i mistriju, beden snage, i sam biće lisnato i granato drvo nad zemljom. I tecijaće mnogoplodno seme njegovo iz kojeg nastaju narodi i gradovi, bića lakog daha i svetle krvi, seni bez budućnosti, ako ne zaradi protivnosnu prokazu, koja se zove sifilis. Trpeće glad i siromaštvo, kao šugu, i zavideće sitome i bogatome Gavanu. Otići će u dalek grad, u tuđu zemlju, možda samo u mislima, i čeznuće za rodnim gadalukom. Biće cenjen među strancima, preziran međ svojima. Potomstvo će ga zaboraviti, kao lanjski sneg, i duša će mu samotna lutati praznim podnebesnim prostranstvima koja se zovu očaj i beznađe.

- Koliko ih je koje se sada, tugo, valjaju u znoju kao guje u otrovu. Fuksa nekakva, od rođenja maljava, pijano hrče kraj mene budnoga, i sok joj izmeđ nogu, kapajući sa crvenkastomodrikastih usmina, smrdi na propast i smrt.
- Spavaj Gorane jebo te Bog!

Definicija je napisana za takmičenje Tvoja definicija zvuči poznato

Komentari

Kako vrhunski kenjaš, jeboteeeeeeee +++++++++

Iz kog bre Aleksandrovca?

Ozbiljno, pronađi svoje mesto u koordinatnom sistemu konfuzije, defka zvuči kao amatinov Heron iz Alekrandrije.
Svaka sličnost sa Aleksandrovcem, bilo kojim srbskim, vaskolikim, i asocijacija na plogavara nam prepodobnog, je namerna.

Liči na amantina pod kakvim blagim opijatima, što je dobro.

Ne znam koliko si skinuo amantina, al' što se mene tiče, ovo bi komotno moglo na naslov. *