Prijava
   

Govedo sebično

Samoživa osoba koja uvek sebe i svoje dupe stavlja u prvi plan, a za druge može, ali ako ostane nešto. Osoba zbog čijih dvostrukih aršina ne možeš da dišeš!

- Uh, kako sam besna, iznervirao me onaj moj do ludila! Zadavila bih ga!
- Šta je bilo, sestro slatka, pričaj!
- Ma, ona njegova majka podigla kredit i kupila za te pare kožnu garnituru i metarski televizor! Mnogo to treba njoj samoj. A ni da pita da l' nama nešto treba, kako živimo, da l' njeno unuče ima sve što mu treba! Govedo sebično. A onaj moj, ili bolje da kažem njen, mulavac na sve to kaže "Njene pare, nek' ih troši kako ona hoće, šta je tu mogu"! Ej, bre! Zamisli!
- Ma, šta se čudiš, svi su oni mamini sinovi, ne smeju ni da im zucnu.
- More, tek će on da me zapamti! Ima, a neće da pomogne, a on je još i brani! Pa da mi neko nije ništa, ja bih pomogla ako mogu! Fuj!
- Nego, htedoh da te pitam nešto... Znaš, nešto sam kratka sa kintom, pa ako bi mogla da mi pozajmiš do prekosutra...
- Ijao, gde me sad nađe, sestro slatka! Baš sam zakazala manikir i pedikir, kompletan tretman, sad krećem, potrajaće taj rad i neće biti jeftino. Ćao!

Komentari

+
Samo, mojne toliko da hejtuješ žeMski pol. ;)

Ne hejtujem. Samo iznosim svoje zapažanje, bilo ono pogrešno ili ne. Uostalom, volim žeMski rod, ali znam daga je nemoguće promeniti. A možda i ne treba :)
Hvala

MrTestis ima testise....

Šala-mala.
Sviđaju mi se tvoja opažanja a i stil pisanja. Ono je bilo čisto nešto da kažem.

Gde su ljudi, tu je i šala. I tako treba i da ostane :)
Zahvaljujem

Odlična, bgate +++

Koj bivši komšija!!! Srećom bivši jer tamo odakle je on otišao se niko ne vraća! Uvjek mu ja kreten otvaro kapiju, nosio kojekakve kese, pomago, mučio se a on ni stan da mi ostavi. Zadoboljio bi se i sa 10 000 e. Utjeha mi je samo ta što ga đavo sigurno sada kuva. I treba.

Svaki put mi se čini da deo sebe ugradiš u definiciju- bilo kroz proživljeno i iskarikirano, bilo poput Petra iz "Proklete avlije", prosto zapažanje. +++

Eh, ovde sam, naravno, karikirao i namerno preuveličao. A da je doživljeno, jeste. Samo možda nisam trebao da pokušavam iz ženskog ugla da pišem primer jer njih, k'o što rekoh, nikada neću razumeti :)

Dobar opis u primeru goveda sebičnih +++

Допада ми се описсс +++

Kao što reče Embrouz Birs "Egoista je čovek lošeg ukusa, više zainteresovan za sebe nego za mene" :)