Prijava
   

Grupa TNT

Glavni junaci kultnog italijanskog stripa Alan Ford, inače veoma sarkastičnog karaktera. Tajna organizacija koja se bori protiv svakojakih vidova kriminala, upadaju u razne urnebesne avanture i dogodovštine, propraćene nezgodama i crnim humorom. Sedište im je u oronuloj cvećari u Njujorku, a najviše ih karakteriše to što su siromašni i što opremu proizvode sami (Grunfove uglavnom kobne i neuspele naprave). Glavni junaci su Broj 1, škrti starac u kolicima koji pamti praistorijska vremena, Alan Ford, ser Oliver - plemić plave krvi i lopovskih navika, ubogi Jeremija sa svojih 1273 naizmenične bolesti, debeli šef,izumitelj Grunf (sa svakakvim komičnim sloganima na majicama) i naravno Bob Rok, sarkastični momak onižeg rasta i golemog nosa, koji uvek trpi neku nepravdu i besan je na bogate. Tu su još i pas Nosonja, papagaj Klodovik i šefov mali glodar Skviki.
Najveći neprijatelji grupe TNT su Superhik, Baby Kate sa njenim vampirima, Tromb, izdajnik Veliki Cezar, Gumiflex i mnogi drugi, kao i tajna organizacija mangia.

Strip je imao značajniju popularnost samo u Italiji i na prostorima bivše Jugoslavije. Prevod je bio na hrvatskom jeziku što mu je davalo neku posebnu draž, a s vremena na vreme su izlazili i trobroji. Izdaje se i danas.

Komentari

Ja reko' napljuvao neko one govnare sa Džetovih svirki. Jebeni idioti.
alac gore. :)